Ezer ágra süt ma a nap

15 fok körül lesz a hőmérséklet

2015/10/22

A hajnali pára, köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet feloszlása után hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, csapadék az időnként megnövekvő felhőzetből sehol sem várható. 

Nyugaton, délnyugaton élénk lehet az északi-északkeleti szél. Hajnalban 0, +5 fok várható, többfelé lehet talajmenti fagy. Délutánra 11-15 fok közé melegszik a levegő. Nem várható csapadék, reggelre azonban többfelé pára. köd képződhet, mely a délelőtti órákban helyenként csak lassan oszlik majd fel. Ezeken a tájakon hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Nyugaton, délnyugaton napközben a kissé megélénkülő északi-északkeleti szél némileg csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni

Pénteken egy gyenge front hatására a reggeli, délelőtti órákban a Dunántúlon néhol kialakulhat kisebb eső, napközben azonban északnyugat felől csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Többfelé feltámad az északnyugati szél. Hajnalban 1-7, délután 12-16 fokot mérhetünk.

Szombaton és vasárnap a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően szép őszi időre, több órás napsütésre van kilátás 13-17 fok közötti csúcshőmérséklettel, gyenge légmozgással.

Hétfőn és kedden is több órára kisüt a nap, esőre egyelőre nincs kilátás. A kissé hideg, helyenként párás, ködös őszi reggeleket követően délutánonként 13-18 fokot mérhetünk. Kedden feltámadhat a délkeleti szél.

Forrás: Időkép.hu

Hozzászólások