Ezért posztolnak kevesebbet a boldog párok

Helyes, hogy a párok a világhálón élik mindennapjaikat?

2018/01/17

Jó néhány éve nagyközönség előtt éljük az életünket. Az emberek mindent posztolnak: képeket, gondolatokat, kajákat és a párkapcsolatukat.

Manapság minden a Facebookon, Instagramon, Tinderen történik. Ebben a cikkben azonban hagyjuk azt a tényt, hogy az internet a lételemünkké vált, foglalkozzunk inkább azzal, hogy a párkapcsolatok része is lett nagymértékben. Megtetszik valaki a Facebookon, mit csinálsz? Bejelölöd, ráírsz és már el is indult valami. Ilyen egyszerű. Nem mintha elítélném ezt, hiszen hasonlóképpen ismerkedtem meg a barátommal, mert állítólag véletlen jelölt ismerősnek. Na persze. Az azonban, hogy egyes szerelmespárok a közösségi oldalon élik mindennapjaikat, folyamatosan posztolnak, megosztják a legintimebb pillanataikat is már nehezebb kérdés, mint az internetes ismerkedés. 

Ha szóba kerül ez a téma egy társaságban a legtöbb vélemény megegyezik: azok a párok élik a közösségi oldalakon az életüket, akiknél valami nem stimmel és bizonytalanok a kapcsolatukat illetően. Azzal, hogy folyamatosan kitárják a külvilágnak, hogy éppen hol esznek, ülnek, csókolóznak, ne adj Isten megtudhatjuk, hogy s mint töltik el pásztoróráikat valószínűleg egy bizonyos megfelelési kényszert éreznek ismerőseik felé. Remek példát tudok felhozni arra, hogy mennyire is romlottak az ilyen kapcsolatok. Volt egy kedves barátnőm és a párja. Sokat jártunk együtt szórakozni, emellett pedig a lány is közeli barátom volt. A szerelemtől lángoló fotók természetesen mindennaposak voltak a Facebookon ám a valóságban korántsem volt ilyen rózsás a helyzet. Megcsalások, tányérdobálások, szidalmazások sora követte egymást nap mint nap. Rövid időn belül olyan elviselhetetlenné vált a közös program velük a rengeteg veszekedés miatt, hogy megromlott a barátság. Néhány hónap múlva pedig szakítottak. Ezt természetesen már nem reklámozzák a világnak. Na de, cikkünk lényege az, hogy miért is posztolnak kevesebbet a boldog párok? Lássuk!

1. Azok a párok, akik igazán szeretik egymást megélik a pillanatot. Megörökítik, de nem a telefonjukban, hanem a szívükben. Maguk akarják megtapasztalni a boldogságot, nem másoknak megmutatni mennyire boldogok.

2. Nem akarják kiteregetni a szennyest. A problémájukat maguk oldják meg. Nem üzengetnek Coelho vagy Lakatos Levente idézetekkel egymásnak, hanem kommunikálnak. A napi apró drámákat sem kommentben intézik, hanem privátban. A boldog párok tudják, hogy minél több embert visznek be egy kapcsolatba, annál több lesz a probléma.

3. A boldog pároknak nincs szükségük likeokra. Tényleg nincs. Akkor érzik jól magukat ha láthatják a szerelmük mosolyát.

4. Nincs szükségük arra, hogy összehasonlítsák magukat más párokkal. Az ilyesmi csak vitát generál. “Ő virágot és ékszert kapott, én meg csak virágot? Az ő barátja bezzeg…” Van értelme? Nincs. 

5. A boldog párok szimplán boldogok. Nem kompikálják az életüket azzal, hogy másoknak éljenek. Csak egymásnak. 

Hozzászólások