Ezért szakadt el gyermekeitől Ördög Nóra

Többezer újszülöttön szeretne segíteni

2015/10/30

Ördög Nóra élete egyik legnehezebb hetén van túl, hiszen a sok fájdalom mellett, amivel Angolában találkozott, még a gyermekei hiányát is el kellett viselnie.

Meghatározó élményben volt része a népszerű műsorvezetőnek; Ördög Nóra Angolába utazott, hogy az Unicef és a Pampers közös kampányán keresztül megismerkedjen az ott élő anyukák és gyerekek életével és egyik legnagyobb ellenségével, a gyermekkori tetanusszal. A betegség évente több tízezer újszülött életét követeli, ám védőoltással ez a szám akár nulla is lehetne.

Nóra számára az utazás legnagyobb kihívása az volt, hogy egy hétre itthon hagyja saját gyermekeit. Azonban tudta: muszáj élőben is megtapasztalnia, milyen nehéz körülmények között élnek az angolai családok – és persze azt is, hogy Mici és Venci jó kezekben lesznek itthon apukájukkal és a nagyszülőkkel.

Anyukaként fájdalmas volt látnia, mennyire súlyos problémákkal kell megküzdeniük az afrikai nőknek azért, hogy kisgyermekük élhessen; azt a pillanatot pedig sosem tudja elfelejteni, amikor meghallotta egy babáját elvesztő angolai asszony velőtrázó sírását.

Mi is tehetünk azonban azért, hogy ez ne történhessen meg újra! A kampány részeként minden emblémás Pampers pelenka megvásárlásával egy adag oltóanyagot kap egy angolai baba és mama. Ha pedig pelenkára nincs szükség, akkor elég megosztani a Facebookon a kampányvideót, amivel szintén egy adag oltóanyagot juttatnak el a rászorulóknak.

Olvass még Ördög Nóráról!

Hozzászólások