Ezért szeretjük az ír szurkolókat!

Az Európa Bajnokság legnagyobb formái

2016/06/23

Az, hogy a miénk a leghangosabb, legösszetartóbb, és úgy egyáltalán legjobb szurkolótábor, egyértelmű. De az is, hogy az ír válogatotté a legvidámabb!

Amióta elkezdődött az Európa Bajnokság, azóta hallani a különféle balhékról, lásd az angolok és az oroszok közti összecsapásokat, meg a horvátok petárdázását és verekedését a stadionban. Szerencsére azonban nem csak erről szól az EB, ugyanis kint vannak az ír szurkolók is, akik a szemünkben az egész bajnokság legüdítőbb színfoltjai. Mindig is tudtam, hogy a szigetországiak szeretnek és tudnak is bulizni, de az a hangulat és megtörhetetlen jó kedv, amit Franciaországban összehoztak, az valami zseniális.

Nem véletlen tehát, hogy rengeteg videó került fel az internetre, ami semmi másról nem szól, csak nagyon hangos, nagyon részeg írek nagyon szimpatikus cselekedeteiről. Ezekből válogattunk össze egy párat, természetesen a teljesség igénye nélkül – ha mindet végig kéne néznünk, már vége lenne az EB-nek, mire végzünk velük.

Az első videó talán a legmegmagyarázhatatlanabb. Egész egyszerűen nem értjük, hogy mi történik – illetve pont, hogy értjük, és nem értjük miért. A cselekmény ugyanis annyi, hogy egy lómaszkos ír berúg egy labdát egy hotel ablakán, a többiek meg annyira örülnek ennek, mintha legalábbis a német válogatottat verték volna el 5:0-ra.

A második videó már egyértelműbb. Tudni kell, hogy az ír srácok odáig vannak a svéd nőkért (ami egész érthető, Európában nálunk a legnagyobb az átlag mellbőség, ráadásul szőkék, kék szemmel), ezt az EB eleje óta szeretik hangoztatni, főleg a svédeknek. Így hát mikor találkoztak egy csapat skandináv szurkolóval, a tudtukra is adták, mit kéne tenniük: “Go home to your sexy wives”, azaz menjetek haza a szexi feleségeitekhez! 

A következő sztori az egyik kedvencünk. Az egyik ír srác felmászott egy parkoló kocsi tetejére, hogy jobban szét tudjon nézni, ám a tető behorpadt alatta. Ekkor a szurkolók első lépésként elkezdtek pénzt dugdosni a kocsiba, hogy legyen miből szervizeltetni, aztán meg ők maguk tették meg ezt, ott helyben megjavítva az autót.

Úgy látszik, a Zöld Sereg elől nem menekülhet senki, de valószínűleg nem is akar. A srácok megtestesítenek mindent, amiről a focinak szólnia kellene. Annyira indokolatlan helyzeteket képesek teremteni, hogy az ember már csak nevetni tud. Így érezhetett az az apáca is, akinek a vonaton adtak szerenádot.

Sőt, az is kiderült a srácokról, hogy képesek afféle flashmobként több százan szerenádot adni egyetlen francia lánynak. Ez a videó a világ abszolút kedvence lett, és lássuk be, jogosan. Az írek elképesztően barátságos viselkedése talán az egész Európa Bajnokság megítélését megmentette, mert már nem csak a repülő székekről lehet beszélni, hanem ezekről a hihetetlenül jó fej srácokról is. 

A videókat elnézve kettő dologban lehetünk biztosak: a józan ír ritkább, mint a leprikón, és ha meghalunk, szeretnénk Írországban újraszületni. 

Hozzászólások