Ezért vágyik egy fiatal férfi igazi Nőre

De vajon készen áll már rá?

2015/07/31

Ma szinte mindenhonnan azt lehet hallani, hogy a huszonöt-huszonhat éves fiúk idősebb nők társaságát keresik. De miért nem képesek párra lelni a saját korosztályukban? Miért hajtják az idősebb nőket és milyen számukra az igazi nő? Valóban erre vágynak, vagy a hódítás a lényeg? És vajon képes-e a férfi megfelelni a saját maga állította mércének?

Harmincegy éves vagyok. Egyáltalán nem érzem magam öregnek és nem hajt semmiféle kényszer, hogy minél előbb meg kell állapodnom. Nem gondolom, hogy különb lennék, mint bármelyik velem egykorú nő, aki párkapcsolatra és boldogságra vágyik. Őszinte meglepettséggel tapasztalom, hogy a nálam öt-hat évvel fiatalabb fiúk csapják nekem a szelet, és a válasz mindig ugyanaz: ‘mert a korombéli lányok olyan egyszerűek’.

De miben rejlik a fiatalabb korosztály egyszerűsége? Nőként megvan a magam véleménye erről, hiszen látom a környezetemet, felfogom a rezdüléseit, a követeléseit, az általuk generált felturbózott világot, elszenvedem a problémáikat, de egyúttal feloldozást is kapok, hogy miért van nekem fiatalabb párom. Még akár hálás is lehetnék ezeknek a lányoknak, hiszen sokan gondolják, hogy az egó és nőiesség simogatásáról van szó. Pedig a lélek és a test sokkal fontosabb.

És ezek a fiúk vágynak arra, hogy törődést kapjanak, figyeljenek rájuk, értékeljék az erőfeszítéseiket, a csetlő-botló próbálkozásaikat, az önálló vacsorakészítés sikerélményét, a lakás tisztán tartását, az első csók határozottságát és az első szex bódulatát, amit ők okoznak. Vágynak az elismerésre, vágynak a törődésre. A csajok pedig képtelenek megadni mindezt, túlságosan királylányos világukban alapnak veszik, hogy nekik ez jár. Egy igazi nőre azért főznek, mert erényeivel és hozzáállásával birtokolhatja a férfi hódolatát. Ő csak akkor szolgál és véd, ha kiérdemelte a nőstény az alázatot.

törődés2.1

Ez a nőstény, EZ, amelyik itt írja a sorokat, elméletben azért oly’ kívánatos a fiatalabb korosztály számára, mert lehet vele beszélgetni, van önálló egzisztenciája, a saját lábán áll, jó munkahelye van, elég tudatos már ahhoz, hogy ne a férfitól függjön, viszont tudja, hogy mitől döglik a légy, és persze az ágyban sem úgy viselkedik, mint egy tengericsillag.

A gyakorlatban ez aztán mégis egészen új formát ölt. A probléma ott kezdődik, amikor a fiatalabb fiú számára nyilvánvalóvá válik a felelősség, amivel ez a nő jár. Mert minden tekintetben nagy falat, tehát növeli tekintélyét a csorda tagjai között, és megfelel azoknak az eszméknek, amiket még édesanyjuk révén magukban hordoznak az igazi nőről alkotott képükben. Viszont azok a dolgok, amik különlegessé teszik számára, egy idő után ugyanúgy a mumusuk is lehet. “Én nem tudom megadni azt, amire szükséged van”, “Még nem állok készen, hiszen meg kell valósítanom önmagamat”, “Kérlek ne akarjál gyereket két év múlva” és hasonló szállóigék, amik az addig gátlástalannak és könnyednek hitt viszonyt fenekestől forgatják fel.

Wedding couple running on green grass at sunset

Tudniillik a Nő, ha valódi, az bizony vágyik a biztonságra, a törődésre, arra, hogy ha hazamegyek a párom masszírozza meg a vállamat, zuhanyozzunk együtt, aludjunk el összebújva, nézzen rám úgy reggel, mintha a világ legszebb kincsét látná maga mellett, és nem mellesleg sose akarjon elengedni.

Az érdekellentétek feszültsége úgy kezd vibrálni a két ember között, hogy vigyázni kell, nehogy elektromos kisülést okozzon. A fiatalabb férfi megkapta a nőt, akire vágyott, de el is dobta azt, mert mikor rájött, hogy felelősséggel jár, már képtelen volt megbirkózni saját gátjaival. Pedig akarta. Tényleg nagyon akarta. És hiába a korosztály gyenge jelleme, az éjszakai lánykák, a könnyű kis kalandok, az igény újból fel fog merülni mindaddig, amíg a férfi el nem éri azt a kort, ahol már biztonságban érzi magát, és bátran fejest ugorhat egy felelősségteljes, őrült-dilis szerelembe. És ekkor már ő is harminc éves lesz. 

A férfi, ha akar, tesz. Ezt gondolja egy igazi Nő.

Hozzászólások