Ezt jelenti a fekete pont a tenyéren

Végre egy értelmes kampány!

2015/09/22

Néma segélykiáltás, egy észrevétlen jel, ami talán több millió ember életét változtathatja meg. Feltűnt, hogy az online média felületeit elárasztották az olyan képek, amiken fekete pont van a tenyéren? És azt is tudod, hogy mit jelent?

A Black Dot kampány hat nap alatt érte el az ötmilliós követőtábort, ami irgalmatlan mennyiség ilyen rövid időn belül. Ez is azt mutatja, hogy mekkora szükség van a segítségre, a figyelemfelkeltésre és arra, hogy meghallják a nők elleni erőszakot elszenvedők hangját. De nemcsak nőket, családokat, férfiakat és gyermekeket egyaránt érint. A kezdeményezés Jenn Huntonnak volt köszönhető, aki miután feltöltötte az első képet, huszonnégy órán belül hatezer követőre lelt, ezek közül pedig hat nőnek sikerült megmenteni az életét, aki a családi belüli erőszaktól szenved.

tenyer3

Mindössze egyetlen fekete pont a tenyéren, vagy a kézfejen. Ez jelenti, hogy valaki bajban van és segítségre van szüksége, hiszen a legtöbb ilyen sértett nem mer külső segítségért fordulni, mert fél. Azonban akadnak olyanok is, akik nem hisznek a kezdeményezésben, ennek pedig elsősorban az az oka, hogy nem szervezett keretek között zajlik, vagyis sokan, akik segíteni szeretnének, nem is tudják, hogyan csinálják, hiszen nem kaptak megfelelő képzést, képesítést, mi a teendő ilyen helyzetben. Egyelőre nem áll egyetlen szervezet vagy szolgálat sem a kezdeményezés oldalán, az ilyen tényezők kidolgozása még folyamatban van. De az vitathatatlan, hogy rengeteg embernek van szüksége a segítségre, ha ennyire nagy hatást volt képes elérni néhány nap leforgása alatt.

A támadások nyomán a szerveződés megálmodója egy közleményt adott ki a közösségi oldalon, amelyben megvédi a kezdeményezést és nyomatékosítja, hogy mekkora szükség van a segítségre.Négyből egy nő szenved a családon belüli erőszaktól. Szóbeli erőszak, testi fenyítés, lelki traumák. Ezek mind tények, amelyeket nőknek, férfiaknak és gyermekeknek egyaránt el kell szenvedniük. A félelem gyakran gúsba köti őket. Törjük meg a csendet” – hívja fel a figyelmet a kampány videója.

Hozzászólások