Ezt jelenti ha a párok folyamatosan magukról posztolnak képeket

Neked is van olyan ismerősöd, aki állandóan posztol?

2018/02/22

A közös fotók mindig a boldogságról, a szerelemről tanúskodnak. Elvileg. Egy szakértő elárulta mit is jelent ha a párok állandóan magukról posztolnak.

Biztos mindenkinek vannak olyan ismerősei, akik telerakják a közösségi oldalaikat olyan képekkel, amiken a párjukkal láthatóak közösen. Ezek a fotók mindig a maximális boldogságról, a szerelemről tanúskodnak. Elvileg.

Az internetes posztolási szokásaink szorosan kötődnek „a kapcsolati láthatósághoz”. A magas kapcsolati láthatóságunk és a sok partnerről készült kép a kapcsolat bizonytalanságát takargathatja, a Personality and Social Psychology Bulletinben megjelent egy tanulmány szerint. Ezek a bejegyzések sokszor inkább azt mutathatják, hogy mit is szeretnénk elérni. A kutatás szerint nagyobb a hajlandóságunk a kapcsolatunkat láthatóvá tenni, ha bizonytalanak vagyunk a partnerünk érzéseiben.

Egy, a kutatástól független családterapeuta, Jennifer Chappell Marsh a Huffington Postnak a kutatás eredményeit megerősítette. Tapasztalata szintén azt mutatja, hogy a bizonytalanok a kapcsolatuk biztosítását, a pozitív visszacsatolást keresik, történjen ez akár a közösségi oldalaikon.

forrás

Hozzászólások