Ezt kapják a gyerekek a menzán különböző országokban

Érdekes menük a világ különböző tájairól

2018/01/04

Gondolkodtál már azon, vajon más országokban milyen ételt kaphatnak a gyerekek a menzán? Most mutatunk pár érdekes menüt!

Kinek ne jutna eszébe valamilyen emlék, amikor az iskolai kajálásokra gondol? A menzán minden ügyes-bajos gondunkat meg lehetett beszélni, miközben falatoztunk. Gondolkoztatok már viszont azon, hogy míg mi a paradicsomlevesünket és a grízes tésztánkat ettük, addig más országokban milyen ételek kerülnek a nebulók elé? Mutatunk pár különös menüt a világ különböző részeiről!

1. Dél-Korea

Az egyik legszervezettebb étkeztetésnek tartják, nem is ok nélkül. Különböző szekciók vannak, és helyet kap a leves, a rizs, a saláta, egy kis tenger gyümölcsei, valamint zöldségek és gyümölcsök is.

dél-korea

2. Nagy-Britannia

A szigetországban sok-sok zöldség és gyümölcs kerül a tányérokra, de azért a süti sem maradhat el.

anglia

3. Franciaország

A franciák menüje is egészséges: szerepel spenót, hal, sajt és kenyér is a menün.

francia

4. Izrael

Náluk szintén nagyon fontos szempont az egészség: a leves mellett megtalálható a tálcán egy pitából készített szendvics, friss és aszalt gyümölcsök, valamint nasinak egy kis müzliszelet is.

izrael

5. Oroszország

Az orosz gyerekek ingyen reggelit szoktak kapni, így csak ez után kell fizetniük az étkezésért, viszont az első “fogás” is kiadósnak mondható, van benne kolbász, hajdinakása és tea is.

orosz

6. Finnország

A finn iskolások naponta többször kapnak kisebb adagokat, és a speciális igényekre is ügyelnek. Sőt, a diákok ki is választhatják, mit szeretnének, például húsgolyókat körettel, szósszal és müzlivel.

finn

Forrás

Hozzászólások