Ezt is összehozták: egér és billenytűzet egyben

Elsőre túl nagy, de végre kényelmes az új eszköz

2015/03/10

Hozzá kell szokni, mint minden forradalmi újításhoz, de több kísérleti, és kukába dobott típus után végre meglepően kényelmes a új konstrukció, melyben egybegyúrták a billentyűzetet és az egeret.

Már 2013 óta kísérleteznek azzal, hogy létrehozzanak egy olyan eszközt, amelyben egyszerre van ott a billentyűzet és az egér. Készült is több kísérleti típus, de egyik – kissé esetlenre sikerült – újítás sem bizonyult praktikusnak, vagy hosszú életűnek.

Egészen 2015-ig így volt ez, amikor a ZZ fejlesztői végre kitaláltak valamit, ami remekül ötvözi a kettőt, ráadásul jobb- és balkezesek számára is elkészítették.

zzmousekeyboard

A konstrukció vezeték nélkül, Bluetooth-kapcsolattal működik, tapintása nem idegen, hiszen igyekeztek megőrizni a hagyományos formákat. Így aki sokat használja a számítógépét, az gyorsan hozzászokik a használatához. Nagyon praktikusan van egybeépítve a billentyűzet az egérrel.

Eddig a szép és jó dolgok, egyetlen hibája ugyanis az ára, ugyanis 275 dollárt (mintegy hetvenötezer forintot) kell leszurkolni érte. Ide kattintva előrendelhető, szeptemberre várható a piaci megjelenése.

Hozzászólások