Ezt tedd a wc papír gurigákkal!

Védd a környezetet és alkoss!

2015/05/06

Ha létezik holmi egy háztartásban, amiből mindig akad néhány darab, az a wc papír guriga! Ráadásul minél népesebb a család, annál több fogy belőle! Miért ne használnád fel valami egészen új célra, ahelyett, hogy a kukában landolna?!

Mint minden valamirevaló otthonban, biztosan a tiédben is sok olyan dolog található, amit fel lehet használni kreatív ötletek megvalósítására! Gondoltál már rá, hogy ezek közül az egyik legkézenfekvőbb a megmaradt wc papír guriga?! Tudom, tudom, most biztosan neked is eszedbe jutott az új reklám, amiben már ezzel sem kell foglalkoznod, csak lehúzni a toaletten, azért nekünk van egy ennél sokkal praktikusabb megoldási javaslatunk! Nem is egy, hanem mindjárt öt! Nézd csak!

Lenne még néhány dolog, amit szívesen felújítanál, újrahasznosítanál, vagy egyszerűen csak kedved van egy kis barkácsoláshoz?! Még akkor sem kell megszeppenned, ha férfiból vagy, van néhány tuti tippünk a kertbe!

férfidiy4

Ha elég népes a család, akkor hamar összegyűlik vagy egy tucat ebből a papírosból, amit érdemes félretenni, és unalmas óráidban kreatív éned kibontakoztatására felhasználni! Ha egyedülálló vagy, akkor se aggódj, olyan megoldás is létezik, amihez nincs szükséged egy 24-es csomag elfogyasztására, viszont ötletes megoldás születik belőle. És gondolj arra is, hogy ezzel is tettél valamit a környezetedért!

Díszek a falon

Gyűjts össze jó néhány gurigát, és alkoss belőle rozettát, vagy bármilyen formációt a falra! Egyszerűen csak ragaszd össze őket, és máris kész a mű! Nem kell, hogy az unalmas papír színében tündököljön, vegyél pár színes festéket, színezd meg őket egyenként, vagy adj neki valamilyen non-figuratív designt! Utána már csak annyi a dolgod, hogy a falra illeszted őket!

wcpapir

Ékszertartó

A sok csecsebecse, amit a bizsu boltban vásárolsz – főleg ajándékba – jól megfér egy ilyen kis tartókában! Ezek a boltok kész rablók, egy-egy ilyen doboz akár elérheti a több ezres tételt is, te könnyen megúszhatod néhány száz forintból, ha egy wc papír hengerét két végénél behajtod, csomagolópapírral, vagy selyempapírral beragasztod, de akár festhetsz is rá!

wcpapir2

Szívecskének sem utolsó

Biztosan te is emlékszel rá, hogy gyerekként milyen formákat hajtogattál a gurigából, de őszinte leszek, velem a mai napig előfordul, hogy mikor kidobásra szánom, akkor jól megtöröm előtte. Olyankor még el is szoktam rajta gondolkozni, hogy milyen formát ad ki. Hát persze, hogy a legkézenfekvőbb a szívalak! Vágd vékony szívecskékre, fesd be pirosra, és függeszd rá egy száraz gallyra. Ha nincs a lakásodban ilyen, akkor egyszerűen cérnára is felfűzheted, és máris helyes díszt kaptál az otthonodba!

wcpapir3

Palántázz!

Fogadjunk, hogy eddig eszedbe se jutott ez a megoldás! Pedig itt a tavasz, vegyél néhány növénypalántát a kertészetben, hozzá egy kis földet, és egy műanyag dobozban helyezd őket szorosan egymás mellé. Amikor a kis hajtás előbújt, ültesd ki a kertbe.

wcpapir4

Babazsúr

Jönnek a gyerkőc barátai a szülinapi ünnepségre? Vagy egyszerűen csak egy ismerős bulijába készültök? Akár gyerek, akár nagyra nőtt kölyök, mindkét esetben jó ötlet, ha a wc papír gurigáját egy kis munkával koronává varázsolod. Mindannyian királykisasszonyok és királyfik vagyunk! Vágd formára az egyik végét, fesd be aranysárgára, pirosra, vagy kékre, az alján vágj két lyukat, húzz át rajta egy gumit, és máris kész a korona!

wcpapir5

fotó: Pinterest

Hozzászólások