Ezt a tíz dolgot kerüld a Facebookon

Visszataszító viselkedések a világhálón

2014/10/06
Ezt a tíz dolgot kerüld a Facebookon – Nem ajánlott illetve visszataszító viselkedések a világhálón

A következő dolgoktól nem árt, ha tartózkodsz a Facebook használata során, mert visszatetsző lehet ismerőseid körében:

1. Ne jelölgess ismeretleneket és főleg ne “bökj meg” senkit.  Különösen férfiakat ne, mert vagy azt hiszik, hogy ismerkedni akarsz vagy hogy nagyon magányos vagy és elhanyagolt. Ha pedig visszajelölnek és/vagy belemennek a játékba, nem tudsz kiszállni belőle, csak bonyodalmak árán.

158553810

2. Nem kell életed minden pillanatát  publikálni. Az égvilágon senkit sem érdekel, hogy most épp fáj a hasad, vagy padlón vagy egy magánéleti vagy munkahelyi probléma miatt, vagy hogy esetleg épp edzésre mész. Ázsiai kultúrákban szokásos a Facebook ennyire túlzóan kitárulkozó használata, ahol még egy-egy miatyánkat is közzétesznek naponta többször, de nálunk nem.

3. Az, hogy mi van éppen az asztalon, az, hogy éppen mit eszel, senkit sem érdekel. Csöpögő szendvicsek, sült hurkák csak saját magunknak érdekesek. Van, aki imádja az ételt fotózni és közszemlére tenni – ez másoknak messze nem olyan fontos és szimpatikus információ, amire vágytak volna veled kapcsolatban, hidd el.

4. Nagyon gáz a saját posztjaidat vagy képeidet lájkolni.. – ha senkit nem érdekel, vagy nem lájkolták és ez téged zavar, akkor töröld ki. Amúgy nem a lájk vadászatért osztunk meg bármit is.

515663981

5. Ha valaki zaklat, azonnal töröld ki – de előtte fenyegesd meg, mondd azt, hogy már elment a jelentés a Facebookhoz. Ha külföldi, akkor mondd azt neki, hogy a párbeszédet kimásoltad és már úton van vagy el is ment országának itteni nagykövetségére – ettől lelohad a harcos kedve egykettőre.

6. Nem kell minden egyes shoppingoláson járva megosztani azt,hogy ott mit vásároltál – “Jaj, de jó, megkaptam a kedvenc parfümömet”,  stb. – ezt komplett hányinger látni másnak.

510954319

7. Játékfelkérések – beleértve a státuszjelentéseit is. Az is szánalmas képet fest rólad, ha internetes játékok a szórakozásaid tartalmas szabadidő eltöltés helyett – de ezt még publikálni is… hát…A játékfelkérések pedig egyenesen a zaklatás kategóriába tartoznak azoknak, akik nem ilyen hülyeségekért vannak fent a Facebookon.

8. Ha ugrasz a Spam bejegyzésekre, az rendesen Facebook függőséget jelez. Rengeteg idő megy el ezeknek az ostoba tartalmaknak a megnézésével, amiről előre tudható, hogy semmi újat nem fogsz megtudni semmiféle témában. Tartalmatlanok, bugyuták, jó, ha nem közönségesek.

9. Családtagok megjelölése a közös fotókon és/vagy abszolút a családra tartozó párbeszédek nyilvános lefolytatása. A család az a család és maradjon is meg annaknem egy teleregény vagy egy reality show főszereplői vagytok, hogy a családi élet minden rezdülését meg kéne osztani másokkal. Feltűnési viszketegségre utal.

10. Lájk vadászat saját fotó mellett – “ha X lájkot elérek a képpel, kapok egy…”  bármit. Gusztustalan, hatásvadász, szegénységi bizonyítvány a figyelem eléréséért. Ha csak ezek az eszközeid vannak, akkor inkább hagyd.  (forrás: Joy)

Hozzászólások