Ezzel a videoüzenettel fenyegették meg az Iszlám Államot

Anonymus felveszi a kesztyűt

2015/11/16

Internetes háborút hirdetett az Iszlám Állam ellen az Anonymous hacker-csoport, akik egy videó üzenetben tudatták: eddigi legnagyobb támadásuk lesz ez a terroristákkal szemben.

Új videót tett közzé az az ismert hacker-csoport, amely már korábban többször is üzent az Iszlám Államnak. Az Anonymous tagjai azon munkálkodnak, hogy az összes, a terrorista szervezettel kapcsolatban álló internetes fórumot ellehetetlenítsék.

A mostani videót, amelyet a párizsi terrortámadás kapcsán tettek közzé, máris több, mint egymillió ember látta a Youtube-on. Ebben a csoport egyik tagja a jelképüknek számító maszkban arról beszél, hogy minden eddiginél komolyabb csapást mérnek az Iszlám Állam kommunikációs csatornáira, a franciák ugyanis a támadásból is erősebben jöttek ki.

„Az Anonymous világ minden táján jelen lévő tagjai le fognak vadászni titeket. Elindítjuk az eddigi legnagyobb hadműveletünket ellenetek” – idézte a videóban beszélő hacker szavait a HVG.

A csoport már régóta foglalkozik az Iszlám Állam fórumainak hackelésével, ugyanis a szervezet ezeken a felületeken tudja a legtöbb új tagját toborozni. A Foreign Policy eddigi adatai szerint az Anonymous már 149, a terror szervezethez köthető honlapot hackelt meg, 101 ezer Twitter-fiókot jelentett és 5900 propaganda-videót törölt az internetről. Miután az is kiderült, milyen eszközzel kommunikálnak a terroristák, újabb fórumokon tudnak tevékenykedni.

Hozzászólások