Fábry nem vállalta a hűséges kutya szerepét

Vesztébe rohan a showman?

2015/09/08

Ritkán ad interjút a magyar humor nagyágyúja, aki saját nevével fémjelzett showjában örökösen sziporkázik. Most mégis kivételt tett. A minap bátran kiállt meghívott vendégei mellett Fábry Sándor, vannak, akik máris temetik, mert újat húzott kenyéradójával.

Hosszú idő után hallat magáról ismét Fábry Sándor, aki a kereskedelmi tévéről a köztévére igazolt. Azóta még ritkábban ad interjút, mint előtte. Legújabb kezdeményezése nyomán kereste meg az mno.hu, akinek mesélt a Rádiókabaré újjáélesztéséről, talkshowjának folytatásáról, de arra a kérdésre is választ adott, van-e tiltólistás név a meghívottak sorában. Fábry bátor kijelentést tett.

Fábry

“Lista nincs, de volt rá példa, hogy valakit nem javasoltak. Meg akartam hívni Puzsér Róbertet, de hallani sem akartak róla, vélhetőleg a Magyar Nemzet-es szerepvállalása miatt. Ez szerintem igencsak szerencsétlen megközelítése a dolgoknak. Az igazság kedvéért hozzá kell tennem, hogy a vendégeket nemigen egyeztetjük a főszerkesztőséggel, nem is tudom, Puzsért hogyan orrontották meg.”

Van, aki úgy véli, a műsorvezető máris jobban teszi, ha szedi a sátorfáját, nem kifizetődő dolog szembemenni a munkaadóval, főleg, ha az maga a köztévét irányító felsőbb erő. Fábryról köztudott, hogy nem adja meg egykönnyen magát és nyíltan vállalja a véleményét, tehát tőle nem szokatlan a nézet, még ha az nem is az elvártak szerinti. Másrészről, egy beszélgetős műsorban, ahol a humoré a főszerep és nem aktuálpolitikai kérdések, ugyanolyan érdekes vendég lehet egy nagyhangú kritikus, mint egy hazai szappanoperasztár. Puzsérnak mégsem volt helye a műsorban. Fábry véleménye azonban még őt is meglepte, tisztelettel adózik bátorsága előtt.

Szelfi.2015.PUZSER

“A lábuknál lógatják a nyelvüket a hűséges kutyák, akik pedig nem tartoznak közéjük, azokat indexre teszik. Büszke va­gyok Fábryra, hogy így beleállt ebbe. Ez is azt bizonyítja, autonómabb annál, semhogy szó nélkül eltűrje, hogy tartalmi döntéseket kényszerítenek rá. Nem va­gyunk baráti viszonyban, de nagyon respektálom a személyét. Már csak azért is, mert fájdalmasan kevés alkalmas ember van a hazai szórakoztatóiparban. Fábry kvalitásait mindenki elismeri: intelligens, verbálisan erős és jó humorú” – nyilatkozta a Borsnak. “Ha emiatt majd elveszíti a megrendeléseit, akkor nagy bátorság volt. Nyilván van bizonyos kockázata, ha valaki a munkaadóit minősíti. A tömeg­ember ilyenkor köpköd és mocskol, de életében nem lenne mersze nekimenni a főnökeinek. Azt vallja, hogy nem szarik oda, ahonnan eszik. Ha ő nem mer szembemenni a munkaadójával, akkor másnak se legyen már szabad! Gyávaság és alávalóság. Rohadjon meg mindenki, aki meg meri tenni azt, amit ő nem! A saját megalkuvásomból törvényt alkotni, majd erkölcsi világrendet.”

Hozzászólások