Fahéjas kiflik

A legjobb reggelinek való

2017/01/26

Ezt a receptet akár kakaósan vagy rum aromával is elkészítheted, de a fahéjas a legjobb. Egyetlen gond, hogy sosem lehet elég sokat készíteni belőle.

Hozzávalók:

A kiflikhez:

  • 70 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 4 dkg friss élesztő
  • 10 ek cukor
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 kk só

A sziruphoz:

  • 1 dl víz
  • 10 dkg cukor

Elkészítés:

1. Futtassuk fel az élesztőt kevés cukorral langyos tejben. Aztán az összes hozzávalót alaposan dolgozzuk össze. Kb. egy órán át meleg helyen kelesztjük.

2. Ha szépen megkelt a tésztánk, négy felé vesszük, hogy könnyebben dolgozhassunk vele, és helyes kis kifliket tudjunk formázni. Kör alakúra nyújtjuk a tésztát, majd háromszögekre vágjuk, egy kört kb. 12-16 részre. A szélesebb részétől szorosan feltekerjük. A sütőpapírral kibélelt tepsin kicsit még pihentetjük.

3. Egy dl vízből és 10 dkg cukorból szirupot főzünk, és ezzel átkenjük a kifliket. Előmelegített, 175 fokos sütőben 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

Jó étvágyat!

Hozzászólások