Fájdalmakkal küzd Istenes Bence

Retteg a műtéttől

2014/11/03

Először egy erős szúrást érzett Istenes Bence, majd egyre gyakrabban panaszkodott a fájdalomra, végül kiderült: lágyéksérve van. Szeretné megúszni a műtétet.

Istenes Bence derült égből villámcsapásként élte meg betegsége kialakulását. Hirtelen fájdalmat érzett a lágyékánál; először azt hitte, hogy meghúzta magát az edzésen. A fájdalom egyre erősödött, ezért kénytelen volt orvoshoz fordulni.

Istenes Bence 2Nem tudom, hogyan jött, de elkezdett a lágyékomnál nagyon fájni. Azt hittem, meghúztam az edzőteremben, és hamarosan elmúlik. Ám nem így lett. Három-négy héten át szenvedtem vele, pedig az edzések előtt bemelegítettem, de hiába. Aztán már nemcsak foci közben és után éreztem a fájdalmat, hanem ha köhögtem egyet, akkor is. A személyi edzőm látta rajtam, hogy valami bajom van, ezért elmeséltem neki, hogy fáj a lágyékom. Jól rám ijesztett; azt mondta, nagy valószínűséggel sérvem van. Végül az orvos megultrahangozott, majd kiderült, hogy sportsérvem van, a tüneteim arra utalnak, hogy a hasfalam rétegei szétnyíltak, és az egyik hasizmom meghúzódott. A sérv még kezdeti stádiumú, de lehet, hogy nem úszom meg műtét nélkül” – mondta a Blikknek Istenes Bence.

Az X-Faktor műsorvezetője mindig is rettegett az orvosoktól és a műtéti beavatkozásoktól, ezért most mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje az operációt.

A műtét során erre a területre egy speciális hálót helyeznek be, amelytől nagyon rettegek. Mindig is ódzkodtam az orvosoktól, pláne attól, hogy megoperáljanak. Ha szerencsém van, a gyógytorna segít, ezért el is kezdtem járni. Egy alkalmon már túl vagyok, nagyon érdekes feladatokat csináltunk. Emellett vízi terápiára is járnom kell. Ilyenkor többek között a medencében kell futnom, ugyanis ez az egyik legjobb módszer a gyógyulásra. Azóta egy picit jobb, remélem, eredményre vezet a gyógytorna. Gondolkoztam, mi okozhatta a sérvet; talán egy hirtelen mozdulat, vagy túl erőteljesen kezdtem el újra edzeni. Az utóbbi időben elhanyagoltam a sportot, majd nagy intenzitással újrakezdtem, lehet, ez sok volt. Lassabban kellett volna felépíteni az edzést. Azt mondta a gyógytornász, hogy ez is nagyban hozzájárult a sérv kialakulásához” – tette hozzá Bence.

Hozzászólások