A fájdalom feletti uralom

Folyamatos gyakorlással lehetséges a fájdalom elviselése

2014/07/24

A fájdalom feletti uralom – nos, az előző, ebben a témában készült cikkben olvashattatok a fájdalomról, mely minden típusú testmódosítással együtt jár és megismerhettétek a fajtáit. Ezen cikkben a fájdalom feletti uralom megszerzéséről olvashattok!

Sokan a fájdalmat egy rossz, kellemetlen dolognak tartják (ami persze igaz is – részben), és minden erejükkel megpróbálnak elmenekülni előle, ha arra kényszerülnek, hogy átéljék valamilyen formában.

Nem akarják figyelmüket a fájdalomra összpontosítani, ezért megpróbálják elterelni elméjüket róla, annak érdekében, hogy semmit ne érezzenek, azonban ezen próbálkozások alatt elfáradnak és egyre rosszabbul viselik az érzést. Befeszítik izmaikat, fölös mozdulatokat tesznek, egyszerűen nem figyelnek oda az érzésre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ahhoz, hogy egy testmódosítási procedúra valódi élménynek, és új, addig nem látott tapasztalatok megszerzésének számítson meg kell tanulnunk a fájdalmat a helyes módon érzékelni. Nem szabad ellöknünk magunktól, eggyé kell válnunk vele, az érzés legmélyebb pontjába kell hatolnunk. Ez egy igen nehéz folyamat, amit csak folyamatos gyakorlással lehet fejleszteni. Fontos, hogy figyelmünket teljes egészében az élményre irányítsuk, és ne hagyjuk, hogy bármi is megzavarjon minket. Próbáljunk meg eggyé válni a fájdalommal, hogy megnyissa elménk azon szegleteit, amik addig ismeretlenek voltak számunkra.

Próbáljunk meg tanulni a fájdalomtól, hagyjuk, hogy elvezessen minket olyan utakra amikről nem is tudtuk, hogy léteznek. Ha ez sikerül, és teljesen ki tudjuk zárni a külvilágot, sok új dologra jöhetünk rá, és a beavatkozás végén kellemesen fáradtak, fókuszáltak és teljesen tiszták leszünk lelkileg és szellemileg.

Minden testmódosítással kapcsolatos rítus különböző mennyiségű véráldozattal is jár. Az igazán fontos dolgokért vérünket kell adjuk, ami pedig szinte mindig fájdalommal jár. Vérünk egy részének elvesztésével testünk rákényszerül, hogy az elvesztett vért újra megtermelje, így a frissen megszerzett stigma mellett némi friss vérrel is gazdagabbak leszünk.

Ha képesek vagyunk a minket éltető anyagból áldozni, képesek lehetünk a megtisztulás útjára lépni. A testi megtisztulást, pedig szellemi átalakulás, illetve lelki transzformáció is követheti.

Ha nincs fájdalom nem nyílnak ki a receptoraid. Nem leszel tudatos, csak létezel. Soha nem jutsz el az ösztöneidhez, ahhoz a pillanathoz, amikor megérzed, hogy mit is jelent élni…Egy gravitáció nélküli térben hánykolódsz anélkül, hogy tudnád miért nem ér le a lábad a földre. Lehet, hogy nem is vágysz rá, hogy leérjen, mert túl kényelmes forogni a levegőben. De ha egyszer leértél tudni fogod, hogy a földön lehet járni, míg a levegőben csak az áramlatokkal sodródsz…Nem te irányítod magadat és a tetteidet, hanem a külső tényezők. De a világ nem a külső tényezők összessége, hanem a belső érzések, és tapasztalások megélése.

Ahhoz, hogy lekerülj áldozatot kell hoznod, ami gyakran lemondással jár. Az áldozat elengedhetetlen, hiszen ez jelenti azt, hogy elengedtél valamit az addigi életnek hitt takaréklángból. Minél nagyobb dolgot engedsz el, annál nagyobb lesz a sikered. Minél nagyobb áldozatot hozol, annál nagyobb lesz a fájdalom. De ha a fájdalom nagy, nem tudsz majd másra fókuszálni, és így érezni fogod elméd valódi súlyát. Megnyílt elméd valódi súlyát, hiszen a csukott elmének nincs súlya: az csak egy lepel, mely a szemedre hullva elfedi mindazt, ami az igazi élethez kell.

Hozzászólások