Fánknak álcázta az önéletrajzát – imádták

Ilyen kreativitással bármilyen munkát megkaphatsz!

2016/10/07

Egy marketinges srác úgy adta le az önéletrajzát több cégnél is, ahogy előtte senki: fánkok közé rejtve csempészte be őket! Tíz helyről is visszahívták.

Lukas Yla egy valamit biztosan állíthat magáról: rendkívül kreatív ember. Ez természetesen egy fiatal marketingesnek mondhatni kötelező tulajdonság. De azzal, ahogy az önéletrajzát eljuttatta néhány nagy céghez, biztos, hogy a fél világgal megismertette magát. 

A srác ugyanis rendkívül okos ötlettel állt elő a biztos siker érdekében. Mivel tudja, hogy a legtöbb személyesen leadott CV a kukában landol, az e-maileknek pedig a felét sem olvassák, más módszerhez folyamodott. Beöltözött futárnak és ingyen fánkot vitt a kiválasztott cégekhez, az önéletrajzot pedig a sütik között rejtette el.

oneletrajz_fank1

“A lehető legközvetlenebb utat kerestem, hogy elérhessem a vállalatok döntéshozóit. Úgy éreztem, elbukhatok, ha megmaradok az egyszerű önéletrajz-beadás szintjén olyan versenytársakkal szemben, akiknek a városban vannak referenciái” – mondta Lukas a Metronak.

A fiatal srác csak nemrég költözött San Franciskoba, hogy új életet kezdhessen. Éppen ezért mindenképpen ki akart tűnni a tömegből, hogy biztosan észrevegyék. A kampányt hosszas tervezés és felmérések előzték meg. Online és offline módon is megvizsgálta az esetet, és komoly tervezés után választotta ki a potenciális cégeket. Fáradozásait siker koronázta: negyven helyre jelentkezett, azóta túl is van tíz interjún.

oneletrajz_fank2

Fotók és forrás: Boredpanda

Hozzászólások