Fánksütő verseny

Ez a legjobb gasztronómiai és kulturális program februárban

2017/02/02

Csömörön nem mindennapi gasztronómiai élményben részesülhetünk, ha ellátogatunk a minden évben februárban megrendezett hájastészta- és fánksütő versenyre.

A helyszínen elkészített tésztaféleségeket mesterszakács zsűrizi, miközben az idelátogató közönség végigkóstolhatja azokat. Pazar remekművek születnek, népviseletbe öltözött csapatok kínálják a finomabbnál-finomabb süteményeket. Mialatt az idelátogatók ritka gasztronómiai élményben részesülnek, élő folklórzene és tánc mulattatja őket. A versenyzők valamennyien helybéli csapatok, akik saját recept alapján dolgoznak, így garantált a házias ízek élménye. Látogass el a fánksütő versenyre te is és vegyél részt ezen a különleges programon! 

Talán nem mindenki számára ismert, hogy Csömör sajátos falusi jellegét megőrizve, jelentős hangsúlyt fektet népi hagyományainak ápolására (A magyar népi kultúra mellett főleg a tót és sváb hagyományőrző csoportok képviseltetik magukat). Ez nemcsak a falu külső jellegében, archaikus utcáiban fedezhető fel, hanem majdnem minden kulturális eseményen is jelen van, ami egyben különleges hangulatot is kölcsönöz annak.  

Az idei verseny időpontja: 2017. február 11. szombat 14:00.

Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház, 2141 Csömör, Vörösmarty u. 1.

Az eseményt itt találjátok meg! 

Hozzászólások