Farkas a színházban

Hugh Jackman lesz a Tony-díjátadó idei házigazdája

2014/05/13

Hugh Jackman, június 8-án a Tony-díjátadó házigazdájaként lép a Broadway színpadára. A felkérést – amit a színész elfogadott – az idén negyedik alkalommal kínálták fel neki.

Az idén 45 éves Jackman már meg is kezdte a 68. Tony-gála próbáit, bár mindezt rutinosan teszi, hiszen idén negyedik alkalommal ölti magára a házigazda szerepét. Korábban az 57., 58., és 59. Tony-díjátadókat is Jackman vezényelte le.

hugh_jackman_tony_dij_jeloles2

“Nagyon örülünk , hogy Hugh ismét csatlakozik hozzánk!” – nyilatkozta az American Theatre Wing ügyvezető igazgatója Charlotte St. Martin – “Hugh egy rendkívül tehetséges és lojális tagja a Broadway színészi közösségének. Megtiszteltetés számunkra, hogy ismét a díjátadó házigazdája lesz, ahogy az is, hogy játszik a Broadway színpadán.” Jackman Jez Butterworth – The River (A folyó) című drámájában játszik. Ez a negyedik Broadway darab, amiben a filmsztár szerepet kapott.

Tudtad, hogy…?

A hivatalosan American Theatre Wing’s Tony Awards néven létrehozott, de mindenki által csak Tony-díjként emlegetett szobor elnyerése felér egy Oscar-díj megnyerésével. A különbség főként a díjazottak hovatartozásában rejlik, a Tony-díjat ugyanis a színház berkeiben alkotók között osztják ki. A Tony-díjat első alkalommal 1947-ben adták át a Waldorf Astoria szállóban. A következő években szintén elegáns hotelekbe tartották meg a díjátadót. 1956-tól a televízió is közvetítette az eseményeket.

A 68. Tony-díj átadását a CBS televízió közvetiti 2014. június 8-án, este 20-23.00 óra között, élőben. A díjátadó helyszíne a New York-ban található Radio City Music Hall. Az eseményt egyébként 1997. óta rendezik ezen a helyen.

A jelöltek között olyan neveket is találunk, mint Daniel Radcliffe a Harry Potter filmek sztárja, Zachary Quinto, aki a Star Trek filmekben szerepel. De jelölt az Oscar-díjas Denzel Washington is.

Kép forrása: tonyawards.com

Hozzászólások