Farkas Péter újra szabadlábon

Letöltötte börtönbüntetését az olimpikon

2014/08/22

Farkas Pétert 2004-ben vették őrizetbe marihuána termesztésének gyanújával, majd 2008-ban kábítószerrel való visszaélés miatt 5 és fél évre fegyházbüntetésre ítélték. Az olimpikon a büntetés elől Andorrába menekült, majd elfogása után 2009. év végén börtönbe zárták. Elvették olimpiai bajnoki járadékát, valamint Sólyom László köztársasági elnök 2010-ben visszavonta a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét is.

Farkas Pétert először felmentette a bíróság 2004-ben, mert nem talált bizonyítható összefüggést személye és a drogtermesztés között, 2008-ban, a megismételt eljárásban viszont első fokon 5 év fegyházra ítélték.

214-002_00F8C124649497B656DD3BDF42C24DFD691466BC-nol

Annak idején óriási port kavart, hogy Farkas testvérével együtt az ítélethirdetés szünetében fogta magát és kisétált a bíróságról, másfél évig szökésben volt. Mialatt bujkált, a bíróság másodfokon hét évre súlyosbította a sportoló büntetését.

A valós vád Farkas ellen nem a marihuána termesztése volt, hanem hogy megteremtette a drogtermesztéshez szükséges anyagai és tárgyi feltételeket. Az olimpikon végig tagadta a vádakat. A bíró az ítélet kihirdetésekor elmondta, hogy éveken át óriási mennyiségű kábítószert állítottak elő, a  föld alatti rejtekhelyen sok millió forintért kialakított locsoló, szellőztető és világító berendezésekkel is felszerelt helyiségben marihuánát állítottak elő. Az ingatlannak évről évre többmilliós víz- és villanyszámlája volt.

Farkas először Thaiföldön, majd Andorrában bujkált, 2009. december 26-án éjszaka egy andorrai hotelben fogták el.

A sportoló elmondta, hogy megbánta a szökést, és bujkálás közben már eldöntötte, hogy feladja magát, de a rendőrség megelőzte.

Farkas Péter pénteken szabadult, láthatóan boldogan és mosolyogva fogadta az őt várókat. Családtagjai és barátai kíséretében hagyta el a Kozma utcát.

Arról egyelőre nincsenek értesüléseink, mihez kezd szabadulása után a birkózó, annyi biztos, hogy egy óriási bulival és kedvenc ételeivel fogadták őt volt sportoló társai.

 

 

 

 

Hozzászólások