Farkasházy végrehajtót küld Andy Vajnára?

A milliomos filmmogul nem fizetett...

2015/09/23

Végrehajtó kopogtathat Andy Vajna villájának ajtaján, miután Farkasházy Tivadar a bírósághoz fordult, mert a producer 202 ezer forintot próbál elsunnyogni.

Ez az összeg egy pernek a költsége, amelyet a filmügyi kormánybiztos indított Farkasházy ellen több, mint két évvel ezelőtt, miután a humorista a Heti Hetesben ezt mondta: „Vajna úgy beszél, mintha minden dolga rendben lenne Amerikában, s nem véletlenül nem megy vissza”.

Az érintett producer 2 millió forintos kártérítést követelt Farkasházyn, csakhogy a bíróság az év elején jogerősen elutasította a kérését, így a perköltséget, azaz 202 ezer forintot neki kellene kifizetnie. Csakhogy Andy Vajna több felszólítás után sem volt hajlandó rendezni a tartozást, így a humorista végrehajtó segítségét kérte.

farkashazi tivadar
Farkasházy végrehajtót küld Andy Vajnára

„Már kapott fizetési felszólítást, csak épp semmi eredménye nem volt. Valószínűleg nagyon nehéz anyagi helyzetben lehet a kormánybiztos, ezért gyűjtést indítok a számára. Aki ebben részt akar venni, arra kérem, hogy menjen be a legközelebbi kaszinóba, és veszítsen minél többet, mivel a zöldségesekkel ellentétben nincsenek bekötve a NAV-hoz, adózni is elég lazán lehet utána” – mondta Farkasházy a Blikknek, majd hozzátette: – Amikor Vajna személyesen eljött a tárgyalásra, kiderült, hogy nincs magyarországi lakóhelye. Ilyen esetekben a másik fél perköltség-biztosítékot szokott kérni, hogy pernyertesség esetén ne kelljen futnia a pénze után. Én is ezt tettem. Erre megsértődött, hogy feltételezem róla, nem fizetne, mert ő ezt mellényzsebből kifizeti. Ezért visszavontam az indítványomat. Ehhez képest azóta sem rendezte a számlát…”

Andy Vajna természetesen nem is tud a kifizetetlen tartozásról.

„Személy szerint semmilyen hivatalos értesítést nem kaptam az ügyvédemtől. De utánanézek, és természetesen azonnal rendezem – mondta a filmes guru.

Olvass még Andy Vajnáról!

Hozzászólások