Fatörzs torta Nutellával

Gyermekkorunk ízei Nutellával felturbózva

2017/01/03

A fatörzs torta gyermekkorunk egyik kedvence. Jó csokisan, omlós piskótával, néha valami kis cukorral a tetején. Na, de milyen lehet Nutellával? Hát ilyen! 

Igaz, hogy az emberek egy részének ilyenkor elege van a sütikből egy időre, de mi szerencsére nem közéjük tartozunk. Éppen ezért nem csak diétás kajákat mutatunk nektek továbbra sem, hanem fincsi desszerteket is. 

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 200 g mandulaliszt
  • 200 g porcukor
  • 8 db tojásfehérje
  • 70 g cukor
  • 130 g rétesliszt
  • 70 g puha vaj
  • 225 g nutella (a külső töltelékhez és kívülre)

Elkészítés: 

1. Szitáljuk át a lisztet, és olvasszuk meg a vajat. Egy nagy tálban verjük fel az 5 tojást, a mandulalisztet és a kristálycukrot. Egy másik tálban a fokozatosan adagolt porcukorral felverjük a 8 tojásfehérjét. Felváltva, kicsi adagokban hozzáadjuk a réteslisztet és a felvert tojásfehérjét az 1. tésztához. Tegyük bele az olvasztott vajat, amit előzőleg elkevertünk egy kis tésztával.

2. Osszuk ketté a keveréket, és öntsük 2 sütőpapírral kibélelt tepsire. Süssük 240°C-on körülbelül 6-8 percig. Vegyük ki az egyes rétegeket a forró tepsiből úgy, hogy ne törjenek el. Takarjuk le háztartási fóliával, és tartsuk a hűtőben.

3. A tortarétegeket tegyük egy-egy sütőpapírra. Egy 3 mm-es hegyű nyomózsákot töltsünk meg Nutellával, nyomjunk egyforma Nutella pöttyöket, majd kenjük szét őket.

4. Hajtsuk fel a tésztalapot. A külsejét is vonjuk be Nutellával. Hagyjuk állni, majd vágjuk le a két végét, hogy látható legyen a belső csigamotívum. A tekercseket ízlés szerint díszíthetjük.

Sütési hőfok: 240 fok

Jó étvágyat! 

Hozzászólások