Federer elérte a lehetetlent!

Roger Federer történelmet írt Wimbledonban!

2017/07/17

A 36 éves Roger Federer elérte azt, amit eddig még senki! Könyedén nyerte meg nyolcadik bajnokságát Wimbledonban, ezzel pedig történelmet írt.

A 36 éves svájci Roger Federer minden nehézség nélkül nyerte meg a wimbledoni nyílt teniszbajnokságot, miután a döntőben 6-3, 6-1, 6-4-re legyőzte a horvát Cilicet. Ezzel Federer történelmi, nyolcadik győzelmét aratta Wimbeldonban. A wimbledoni férfi egyes finálé semmilyen nehézséget nem jelentett a harmadik helyen kiemelt svájcinak. A hetediknek rangsorolt Cilic csupán a harmadik játszmában tudta megszorongatni a kiemelkedő formában teniszező Federert, aki 36 évesen nyolcadik wimbledoni győzelmét érte el.

Forrás: AFP/Glyn Kirk
Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az első játszmában a kiválóan fogadó svájci sztár 2:2-nél elvette ellenfele adogatását, a megilletődött Cilic 3:5-nél ismét elbizonytalanodott, és egy kettős hibával elbukta a 37 perces játszmát. A második szettben a horvát rögtön elvesztette a szerváját – immár harmadszor -, majd 0:3-nál a szünetben elsírta magát, és az orvosokkal konzultáltA játéka továbbra sem javult, egyre többet rontott, egy újabb brék után pedig Federer könnyedén kiszerválta a játszmát.

A harmadik felvonás előtt Cilic ápolást kért a talpa miatt, ennek eredményeként váratlanul kiegyenlített lett a meccs, mígnem a rákapcsoló Federer 3:3-nál ismét brékelt. Innen már nem volt visszaút a horvát számára, aki 1-1-re rontotta mérlegét a GS-döntőkben. A találkozó 1 óra 42 percig tartott. Federer az egész versenyen egyetlen szettet sem vesztett – a döntőben sem. Pályafutása során ez volt a 19. GS-diadala.

Forrás: AFP/Glyn Kirk
Forrás: AFP/Glyn Kirk

Korábban egyetlen teniszező sem volt képes nyolc wimbledoni győzelemre. Federer győzelmének értékéből az sem von le semmit, hogy ellenfele kisebb sérüléssel játszott a döntőben. Federer pályafutása 93. tornáját nyerte meg, londoni trófeája mellé 2,2 millió fontot (759 millió forint) kapott.

(forrás)

Hozzászólások