Fegyelmi eljárás a gólyatábori erőszak miatt

Az egyik szervező erőszakolta meg a 18 éves lányt

2014/09/03

Több ember ellen is fegyelmi eljárást indított az ELTE a gólyatáborban történt nemi erőszak miatt, mivel úgy tűnik, a szervező hallgatói önkormányzat nem végezte jól a munkáját. A tettes ugyanis nem csak fotós volt a rendezvényen, de szervezőként is fel volt tüntetve, korábban pedig már ítélték el nemi erőszak vádjával.

Az ELTE Tanító – és Óvónő Képző karának fonyódligeti gólyatáborában történt súlyos nemi erőszak egy országot felháborított, ráadásul egyre több nyugtalanító részlet derül ki az incidensről. A 18 éves lányt az egyik szervezőként is feltüntetett férfi kényszerítette szexuális aktusra.

Az elkövető (fotó: Blikk)

S. Sándor Szilárd, aki eddig az ELTE Bölcsészettudományi karának hallgatója volt egészen a beismerő vallomásáig, nem csak fotósként vett részt a gólyatáborban, hanem szervezőként is fel volt tüntetve. Csakhogy a 38 éves férfit korábban már büntették, méghozzá erőszakos közösülés miatt, később pedig szemérem elleni erőszak vádjában indult ellene nyomozás. Összesen öt évet töltött börtönben.

Egyik ismerőse azt nyilatkozta, hogy a férfi egy igazi vadállat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy áldozatára valósággal rátámadott, majd miután a tehetetlen lány megpróbált védekezni, többször megütötte, mielőtt megerőszakolta volna.

Az egyetem vezetése eljárást indított több ember ellen is: úgy vélik, a gólyatábor szervezői nem tudtak élni a rájuk bízott felelősséggel, és mivel a gyanúsított a szervezők közül került ki, nem szervezték meg gondosan a bulit. Éppen ezért két hallgatói önkormányzat munkáját is felfüggesztették, a továbbiakban pedig a gólyatáborok szervezését is központi formában végzik majd.

Az eset a médiában is nagy hangzavart okozott, különösen azért, mert a Class FM Morning Show című műsorában Sebestyén Balázsék sem hagyták szó nélkül a történteket, ám a műsorvezető szerint a bulvárlapok kiforgatták a szavaikat, és rosszindulatú megjegyzéseikkel valóságos szörnyetegnek állították be őket.

Hozzászólások