Fegyelmi eljárás indul a pap ellen, mert Isten mellett a Guccit imádja

2019/11/27

Nagy balhét generált Instagram posztjaival egy ortodox pap. Egy népszerű blogger buktatta le a divatrajongó papot, aki több milliós Gucci és Louis Vouttion cuccokkal pózol Instáján.

Szép számmal begyűjtötte a luxusmárkás cuccokat. Vannak lábbelik, utazótáskák és mindenféle kiegészítők tárházában. Az orosz pap egyszerűen imádja a Louis Vuittont és a Guccit. Nem tud nemet mondani a ruháikra, mely az egyház szerint olyan életmód, ami nem fér bele a papi kötelékbe – számol be róla a The Guardian.

Vjacseszlav Baskakov Moszkva mellett szolgál, felszentelt papként, de elég modern a szemlélete. Már az is necces volt, hogy aktívan Instagramozó, a feltöltött képek pedig teljesen kiverték a biztosítékot. A pap profilját sajnos letiltották, de ami a netre kikerül, azt nehéz semmisnek tekinteni, főleg ha ennyi screenshot készül róluk.

Baskakov egyébként elnézést kért a túlzott luxusért és úgy magyarázta a képeket: “…a legtöbb képen nem a saját cuccai vannak, hanem boltokban fotózkodott velük.” A hivatalos közlések szerint ezt a főnökei nem vették be és a fegyelmi bizottság elé állítják.

Hozzászólások