Fehér fogak 1 hét alatt

Olcsó megoldások házilag

2014/10/13

Adunk néhány tippet, hogy elszíneződött, sárga fogaidat könnyen, olcsón, otthon kifehérítsd. A fehér fogak egy hét alatt elérhetők.

Alapos és rendszeres fogmosás

Ezzel tudod megalapozni azt, hogy fogaid ragyogóak legyenek. A legoptimálisabb, ha minden étkezés után fogat mosol, de ha ez nem kivitelezhető, akkor a reggeli és esti fogmosás tényleg alapos legyen. Ne mellőzd a fogselymet és a szájvizet!

Almaecet – csak mértékkel!

Savas hatása miatt kárt tehet a fogzománcban, de ha nem viszed tülzásba a használatát, gyorsan láthatóak lesznek a csillogó fehér fogak! Mindössze a fogkrémhez kell néhány cseppet tenni, és így mosd meg a fogaidat!

fogmosás

Olívaolaj – fogakra vagy a fogkefére

Bármilyen meglepő, az olivaolaj is hatásos fogfehérítő. Bekenheted a vele fogkefédet, majd ráteszed a fogkrémet, és így mosol fogat, de hatásosabb, ha fogmosás előtt bekened a fogaidat egy kis olivaolajjal, hagyod hatni néhány percig, majd a szokásos módon fogat mosol.

Eper – Catherine Zeta-Jones módra

Az epred félbe vágod, a belső részével alaposan megdörzsölöd a fogaidat, néhány percet vársz, és utána öblítesz. Catherine Zeta-Jones is ezt a módszert alkalmazza.

Hidrogén-peroxid szódabikarbónával

Késhegynyi adagot keverj össze néhány csepp vízzel, és fogkrém helyett tedd a fogkefédre. Nem csak fehér fogak, hanem fogkőmentes övezet is lesz a szádban, hiszen erős antibakteriális hatásának köszönhetően gátolja a fogkő kialakulását.

Citrom-vagy narancshéj

Baktériumölő és remek fehérítő! Az eperhez hasonlóan, de a citromnak vagy a narancsnak csak a héját használd! Miután megmostad a fogad, egy darab héjjal bedörzsölöd a fogad, majd pár perc után vízzel öblítesz.

Hozzászólások