Fehér lesz a karácsony?

Az utolsó adventi hétvégén szürkeség uralkodik

2015/12/19

Borongós időre van kilátás, de a Dunántúlon felszakadozhat a felhőzet, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüthet a nap. 

Eleinte északkeleten, keleten kisebb eső is előfordulhat. Reggelre többfelé pára, köd képződhet. A szél gyenge marad. Hajnalban -2, +3, délután 2-10 fokra van kilátás, melegebb a Dunántúlon lesz.

Gyenge hidegfronti hatás érvényesül, mely az arra érzékenyeknél fejfájást, reumatikus és mellkasi fájdalmakat, valamint vérnyomás-emelkedést okozhat. A nyirkos időben a kopásos eredetű ízületi bántalmak továbbra is fokozottabban jelentkezhetnek. Szürke, borongós időre van kilátás, de a Dunántúlon helyenként kisüthet a nap, mely jó hatással lesz az ott élők hangulatára, közérzetére. Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, elsősorban a légúti megbetegedések száma növekedhet.

Vasárnap már országszerte borongós, nyirkos, helyenként napközben is ködös időre van kilátás, napsütés maximum a magasabb hegycsúcsokon, esetleg a Dunántúlon lehet. Északnyugaton megélénkülhet a déli-délkeleti szél. Hajnalban -1, +4, délután 2-8 fokra számíthatunk.

Hétfőn is marad az egyhangú, borongós, nyirkos idő, ismét csak a magasabb hegycsúcsokon van esély napsütésre. Nem lesz jelentős a légmozgás. A hőmérséklet a vasárnapihoz hasonlóan alakul.

Karácsony ünnepek előtt sem várható lényeges változás, alapvetően borongós, szürke, főként hajnalban, reggel párás, ködös időre van kilátás, csak kevés helyen süthet ki a nap. A szél gyenge, mérsékelt marad. Hajnalonként -1, +3, napközben 2-7 fokra számíthatunk.

Forrás: Időkép.hu

Hozzászólások