A fél országnak szüksége van terápiára – fotókkal

Mire derül fény Mácsai kanapéján?

2014/10/22

Sokat kellett várni, de napokon belül végre újra itt a Terápia. Az exkluzív díszbemutatón – melyen az RC News stábja is részt vett – felvonultak a sorozat szereplői.

Október 27-én végre láthatja a közönség az HBO saját gyártású sorozatának második évadát. A folytatás szintén az izraeli Be Tipul (In treatment) hazai adaptációja, amelyet a magyar viszonyokat figyelembe véve módosítottak az alkotók. A sorozat premier előtti vetítésén végigvonultak a vörös szőnyegen a főszereplők: Péterfy Bori, Csákányi Eszter, Nagy Zsolt, Für Anikó, Kováts Adél, Szamosi Zsófia és Surányi Áron, valamint Máté Gábor is.

A sorozat egyik új karaktere, Péterfy Bori izgatottan várja, hogy a közönség miként fogadja a Terápia második évadát.

„Furcsa érzés és nagyon nehéz az embernek saját magát nézni a vásznon, azonban úgy gondolom, valami igazán jót alkottunk. Már most lehet érezni, hogy milyen jól összecsengenek az epizódok, összeérnek a szálak. Minden karakter közel áll a szívemhez, már az első évadban is nagyon szerettem Nagy Zsolték történetét, különösen izgalmas, hogy miként folytatódik – magyarázta Péterfy Bori, aki az este során jóleső érzéssel gondolt vissza a forgatás minden percére – Visszajöttek az élmények az emlékek: egy kicsit fáj a szívem, és néha azt kívánom, hogy bárcsak még tovább tartana ez az időszak. Óriási élmény, hogy a részese lehettem az egésznek” – tette hozzá a színésznő.

Nézd meg a vörös szőnyeges bevonulás fotóit!

Fotók: RC News.hu/Berta Dániel

Így alakul a történet

A hosszú, forró nyár a belváros bohém negyedének szívében találja Dargay Andrást. Itt bérel fiatalos legénylakást, és itt fut minden reggel kilométereket, hogy testi-lelki szempontból is kirobbanó formában legyen. Optimizmusát a múltjából érkező váratlan csapás árnyékolja be; Abonyi György tűnik fel küszöbén egy napos reggelen, és ultimátumot nyújt a jó doktornak: fejezze be a praxisát, különben bepereli és etikai bizottság elé citálja Máté halála miatt. András bűntudata újra a felszínre tör, és az sem segít, hogy karrierje talán legnehezebb esetein kell segítenie.

Hétfőnként a prominens politikus, Ferenc (Máté Gábor) ül a kanapéján, aki pánikrohamokkal küzd. Kedden András korábbi páciense jelentkezik be újra. Orsolya (Péterfy Bori), a sikeres ügyvédnő egy múltban elkövetett hibájáért a terapeutát vádolja. Ahogy az üléseik előrehaladnak, világossá válik, hogy nem úgy, és nem az történt a múltban, ahogy azt mindketten tudni vélték. Régi ismerősök érkeznek a szerdai időpontokra, ezúttal azonban nem Petra és Tamás a terápia központja, hanem túlsúlyos, kamaszodó kisfiuk, Misi (Surányi Áron). A csütörtöki páciens, a huszonéves egyetemi hallgató, Virág (Kurta Niké) saját bevallása szerint túlságosan szeret élni. Lassan válik világossá András számára, hogy mindez csak a felszín, Virág egy sokkal súlyosabb titkot rejteget. András péntekenként visszatér egykori mentorához, és bár először csak szakvéleményért érkezik Abonyi ügyében Ágneshez (Csákányi Eszter), hamarosan újra elkezdődik a terapeuta kezelése.

A Terápia című saját gyártású HBO-sorozat második évada október 27-től látható az HBO-n és HBO GO-n.

Hozzászólások