Felborult egy turista busz Madeirán-legalább 28-an meghaltak

A sofőr elvesztette az uralmát a busz felett

2019/04/18

Legalább huszonnyolcan vesztették életüket, másik huszonnyolc ember pedig megsérült szerda este a Portugáliához tartozó Madeirán. 

A turistabusz eddig nem tisztázott okokból balesetet szenvedett és felborult – írja a helyi média. A baleset Caniço városában történt, nem messze a Quinta Splendida szállodától, sajtóértesülésekszerint ötven német turista utazott a buszon. A sofőr egy kanyar előtt vesztette el az uralmat a jármű fölött, ami így lesodródott az útról és egy ház fölött is átrepült, mielőtt megállt volna.

A SIC Noticias portugál hírtelevízió szerint a balesetben huszonnyolcan haltak meg, 11 férfi és 17 nő, de elképzelhető, hogy ennél is több áldozat lesz majd. A sérültek között vélhetően helyiek is vannak.

A Lusa portugál hírügynökség azt írja, hogy Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök azonnal Madeirára utazik a tragédia miatt. Filipe Sousa polgármester a SIC TV-nek azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem találja a szavakat és nem tud szembenézni ezeknek az embereknek a szenvedésével.

forrás

Hozzászólások