“Feledhetetlen” sztárviseletek

Az utóbbi két évtized legemlékezetesebb ruhakölteményei

2014/09/03
“Feledhetetlen” sztárviseletek – az utóbbi két évtized legemlékezetesebb ruhakölteményei

Szeretjük őket vagy nem, mindenképpen volt néhány olyan feledhetetlen ruhaköltemény a Vörös szőnyegen az elmúlt két évtizedben, amelyen a mai napig köszörüli a világ a nyelvét. Jennifer Lopez köldök-láttató zöld Versace-jétől kezdve a 2000-es Grammy Díjátadón, a Kate Middleton által viselt lélegzetelállító Alexander McQueen  által tervezett földet söprő esküvői ruháján át egészen Angelina Jolie fekete Atelier Versace ruhájáig, amely fülig volt hasított 2012-ben az Academy Awards Díjátadón – egyszóval volt jó egynéhány „feledhetetlen” darab. Nézzünk ezekből most néhányat:

Elizabeth Hurley és az ő fekete Versace-ja 1994-ből:

Ez a ruha nagyban hozzájárult annak idején Liz karrierjének elindításához – szó-mi-szó: felhívta rá a figyelmet. A ruhát összetartó dísz-biztosítótűk az ízléstelenség ne-továbbjai. A legszebb dolog ezen a ruhán Hugh Grant keze…

Carolin Bessette minimalista Narciso Rodriguez esküvőiben 1996-ból:

082514-carolyn-bessette-567

A minimalizmus és az ízlés csúcsa ez a ruha, lágy esésű szaténból – no komment: telitalálat. Még az amúgy – férjéhez, az ifjabb Kennedyhez képest mindenképpen – csúnyácska Carolin-nak is lady megjelenést kölcsönöz.

1998 – Madonna egy Olivier Theyskens “ruha költeményben”

A külföldi sajtó csak “Franken-dress”-nek hívta ezt a sárga borzalmat, amit felvenni csak egy átmulatott éjszaka után lehet, ha a tisztelt művésznő nem egészen tisztán látja, hogy mit is visel – vagy azt hiszi, hogy jelmezbálba indul. Igazi komoly díjátadó gálára józan ésszel nem igen szabadott volna felvenni  … A kiegészítők csak emelik a ruha fényét …

2000 – Jennifer Lopez és az a bizonyos zöld …


Jennifer mindig is azon sztárok közé tartozott, akik kacérkodtak a meztelenséggel, így volt már ez 2000-ben is, ebben a soha többé el nem feledhető trópusi-mintás hosszú zöld Versace estélyiben, amelynek dekoltázsa és az azt díszítő bross kicsit lecsúszott – köldök alá…

 

 2002 – Halle Berry egy Elie Saab ruhakölteményben

Halle Berry ezen az estén nem csak az Oscart vitte haza – valószínűleg az est leggyönyörűbb teste díjat is. Merészen átlátszó Elie Saab ruhakölteménye láttatni engedte tökéletes alakját, mellét csak néhány virág takarta el, megmozgatva ezzel  valószínűleg a férfi kollégák fantáziáját…

 2004 – Charlize Theron Gucciban

Van, amikor egyszerűen minden tökéletes. Charlize ebben a mesés Gucciban, hibátlan alakjával, a világ egyik legszebb női arcával és mosolyával, az ízléses kiegészítőkkel egyszerűen ilyen. A korszak egyik ikonjává vált ezen az estén.

2006 – Scarlett Johannson Valentinoban

 

Noha ez a ruha nem sokkal több, mint egy Baywatch úszódressz meghosszabbítva, mégis ez az, amitől tuti, hogy az összes férfi elvesztette ezen az estén a fejét.

2008 – Sarah Jessica Parker mint Carrie Bradshaw egy Vivien Westwood esküvőiben

Hát, ez is egy olyan darab, amit nem felejtünk el soha, az tuti – még ha a szerep kedvéért is vette fel Sarah. Amúgy sem egyszerű belőle kicsiholni bármi szépet és nőieset, de ezzel a borzalmas ruhával, egy madárral a fején a rémségek kicsiny tárházában kaphat legfeljebb helyet.

 

2010 – Beyoncé Armaniban

Hát igen.. ami szép, az szép! Beyoncé igazán átütő ebben az Armani kis koktélban. Ő is azon sztárok egyike, akár csak Jennifer Lopez, aki szereti megmutatni magát, ami nem is baj – bár a kicsit túl nagyra sikerült dekoltázs szabad teret enged akár egy hasi ultrahangnak is. Ez még nem lenne baj, de a lábakból sokkal kevesebbet szabadna mutatnia, mert azok bizony eléggé oszloposak… térdig bátran hagyhatták volna a ruha anyagát takarni, az összkép sokkal jobb lenne.

2011 – Kate Middleton Sarah Burton esküvői ruhában

Kate esküvői ruhájában maga a megtestesült ártatlanság és szépség; tökéletesen arisztokratikus, ötvözi Grace Kelly hűvös báját és Lady Di imádnivaló közvetlenségét. Tökéletes!

 A végére két rossz példa:

Miley Cyrus Marc Jacobsban

082514-miley-cyrus-567

Idiotizmus a köbön: ebben a – nyilván méregdrága – Marc Jacobs estélyiben Miley olyan mint egy hal: pikkelyes és gusztustalan. A haja minősíthetetlen és egyáltalán nem illik az amúgy is teljesen jellegtelen és stílustalan ruhához. Egy szó van rá: pocsék…

2014 – Rihanna egy Adam Selmann ruhában (?)

082514-rihanna-567

 

 

Ha botrány kell: íme! Nem tudjuk, mi volt ezzel a ruha helyett a semmibe öltözéssel Rihanna célja; talán bemutatni a legújabb mell-plasztika trendet vagy egy nylon-zacskós cégnek kampányol… ki tudja. Jobban tette volna, ha egész egyszerűen felöltözik – bár a férfi kollégák és nézők milliói valószínűleg nem bánták, hogy a pucér valóságot kell nézniük, de azért ez talán mégsem az az alkalom, amikor az ember lányának pőrén illik megjelenni… (forrás: www.instyle.com)

Hozzászólások