Felejthetetlen reklámok

Emlékszel még ezekre a szlogenekre?

2014/07/29

Ugye ti is fejeztétek már be bemutatkozáskor a “Szia, Kata vagyok!” szöveget úgy, hogy “Van még egy Pepsid?”. Vagy veletek is előfordult már, hogy eszetekbe jutott a sárga Kistehén, aki ül a fa tetején, amikor a Sziget kerül szóba a haverokkal? Összegyűjtöttünk nektek három videót. Ezek olyan reklámok, amiket garantáltan ti sem felejtettetek el az évek alatt.

Szia, Kata vagyok! Van még egy Pepsid?

Új lakó érkezett a házba, aki a szomszéd fiútól szeretne szívességet, vagyis inkább üdítőt kérni. A srác természetesen nem mondhat „nem”-et a csinos lánynak, mindent megtesz azért, hogy kielégítse igényeit. Csak akkor jön rá, hogy elfogyott a kóla, amikor már beinvitálta a hölgyet, ezért az élete kockáztatásával is megpróbálja megoldani a helyzetet. Leküzdve a vérengző kutyát és az őrjítő magasságot, megszerzi azt, amire a lány vágyott. Habár ez egy filmbe illő romantikus akciójelentnek tűnik, sajnos csalódást kell okoznunk, mert nem az.

Kistehén és a Sziget Fesztivál – 2002

„Én a Kistehén, ülök a fa tetején. Lábamat lógatom én, én a Kistehén. Én vagyok a Kistehén, ülök a fa tetején. Lábamat lógatom, jól érzem magamat, én a Kistehén…” – Biztos sokan emlékeztek ezekre a sorokra, ugyanis ezzel a szlogennel, és természetesen a sárga kis tehénnel igyekeztek olyan fülbemászó reklámot gyártani, ami garantálta a fesztiválon való megjelenést. Azt azonban valószínűleg a gyártók sem gondolták még akkor, hogy ez a kedves állat és a hangja évekkel később is mosolyt csal majd az arcunkra.

És ezt még tudták fokozni, hiszen „sok jó ember Kistehén is elfér”

Mókuska és Nyuszómuszó kalandjai, avagy Magyar Attila és a bank

Mindig azok a piszkos anyagiak… Lakáshitel, kölcsönök, gyermekvállalás és -nevelés. Folyton bővül a család és az igények? Ez a reklám kitűnően szemlélteti, hogy hogyan is működik az ügyes feleség. Úgy éri el azt, amit akar, hogy a férjnek fogalma sincs arról, hogy valójában nem is a saját döntéseiről, hanem kedvese akaratairól van szó.

Hozzászólások