Felhős, borult időre számíthatunk

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között valószínű

2015/01/19

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak a nyugati tájakon vékonyodhat el napközben a felhőzet. A Dunántúl északi felét leszámítva sok helyen kell akár több alkalommal is esőre számítani.

Hétfőn hajnalban a Bakonyban átmenetileg kisebb mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Jellemzően gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Többfelé párás lesz a levegő, éjszaka foltokban köd is képződhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között várható, északnyugaton lesz a hidegebb.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 4 és 8 fok között valószínű, de a délkeleti határvidéken akár 9, 11 fok is lehet.

iStock_000055473826_Small

A sarkkörtől északra található annak a ciklonnak a középpontja, amelynek hosszan elnyúló, hullámzó frontálzónája a Barents-tengertől egészen Szicíliáig ér. A front mentén sok helyen esik az eső, a sarkkörtől északra havazik. Ugyancsak ciklon örvénylik az Ibériai-félszigettől északnyugatra. Kelet-Európa időjárását anticiklon alakítja, arrafelé jellemzően borongós, párás, helyenként tartósan ködös az idő. Továbbra is enyhe az idő, a kontinens északi felén általában 1 és 7, délen 10 és 19 fok között alakul a hőmérséklet. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását az említett hullámzó frontálzóna alakítja, sok helyen, több alkalommal várható eső.-. MTI

Hozzászólások