Felhős és napos idő váltakozik szombaton

24 fokos maximummal

2015/06/20

A többnyire erősen felhős égből eleinte több helyen valószínű eső, zápor, de napos idő is előfordul. Az éjszaka második felében nyugaton már felszakadozik a felhőzet.

A legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, a Tiszántúlon marad legtovább zárt a felhőzet. Eső, zápor bárhol előfordulhat, nagyobb eséllyel a középső és a keleti területeken. Az északi, északnyugati szél élénk, a Dunántúlon és északkeleten időnként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 18 és 24 fok között várható, keleten lesz a hűvösebb.

napsütés

 Az időjárás Európában

Az Ural előterében, valamint a kontinens nyugati partjainál magasnyomás található. A többnyire napos időben északkeleten hűvös az idő, a maximum csupán 15 fok körüli, Nyugat-Európában viszont 20, 25 fok közé, a Pireneusi-félszigeten 30 fok fölé melegszik fel a levegő, Sevillában 36 fokot is mérnek. Ugyanakkor ciklonális hatások alakítják Észak-, Közép- és Kelet-Európa nagy részének időjárását. A keleti frontrendszer mentén gyakran megnövekvő felhőzet, zápor, zivatar a jellemző, de nincs hideg a térségben. A hajnali órákban az Alpok előterében húzódó hidegfront mögött azonban hűvös levegő áramlik, ez a hidegfront szombat estig a Kárpát-medencén is átvonul. Mérsékelten meleg, változékony időre számíthatunk, és viszonylag sok lesz a felhő felettünk.

Hozzászólások