Felhős, ám esőmentes napunk lehet

24 foknál nem lesz melegebb

2014/08/27

Szerdán a nap első felében még felhős idő várható, majd délutántól északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, de északkeleten-keleten estig felhős marad az ég. Eleinte még többfelé valószínű eső, zápor (az ország középső, nagyjából a Keszthely-Debrecen vonal menti sávjában csak kisebb valószínűséggel lehet csapadék), majd északnyugat felől megszűnik a csapadék.

A nap első felében még csak egy-egy zivatar fordulhat elő, majd délután már elszórtan – főként délnyugaton és északkeleten – számíthatunk zivatarra, északkeleten akár heves zivatar is kialakulhat. Szerdán az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik, zivatar környékén viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 17 fok között valószínű, de helyenként az Északi-középhegység völgyeiben ennél hidegebb is lehet.


A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 24 fok között alakul.

Spanyolországban még tombol a nyár

Egy-egy ciklon örvénylik a Brit-szigetek és Finnország felett. Emiatt Nyugat- és Észak-Európa nagy részén sok a felhő, és többfelé fordul elő csapadék. Ezzel szemben a kontinens középső és keleti részeinek időjárását anticiklon határozza meg, általában napos, eseménytelen az időjárás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Párizs-Milánó-Budapest-Kijev vonal mentén 20 fok körül, attól északra kevéssel 20 fok alatt alakul. Spanyolországban ugyanakkor 35, 40 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását előbb a tőlünk nyugatra elhelyezkedő hullámzó frontálzóna melegfronti szakasza alakítja, majd átvonul a hidegfronti szakasz is.

Hozzászólások