Felhős, hideg időre számíthatunk

Helyenként hószállingózás is kialakulhat

2014/11/26

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti időszakokra –  elsősorban délnyugaton – csökkenhet a felhőzet. Párás lesz a levegő, főleg az éjszakai órákban ködfoltok is képződnek.

Kedden északkeleten is megszűnik a csapadék, estétől számottevő csapadék már nem valószínű, legfeljebb ködszitálás, esetleg ónos szitálás vagy hószállingózás alakulhat ki. Többnyire mérsékelt marad a keleti, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1, 7 fok között valószínű.

iStock_000051834038_Medium c

Európa időjárása a következőképpen alakul:

Oroszország felől anticiklon nyúlik be Közép-Európa fölé. Ennek területén derült, napos, illetve borult, párás területek egyaránt vannak, számottevő csapadék sehol sincs, a csúcshőmérséklet -3 és +3 fok között változik. Az anticiklon peremén hullámzó frontrendszer húzódik Skandináviától a Kárpát-medencén át Franciaországig.

E front mentén borult az ég, és többfelé fordul elő csapadék is. Magyarország északi részén, és tőlünk északra havas eső, eső, havazás egyaránt előfordul, délre és nyugatra viszont csak a hegyekben esik a hó. A legmagasabb nappali hőmérséklet ebben a térségben kevéssel 0 fok felett, Dél- és Délnyugat-Európában többnyire 14, 20 fok között alakul.

Szerda estig a Kárpát-medence fölé a magasban ugyan száraz légtömegek érkeznek, de alacsony szinteken továbbra is nagy a levegő nedvességtartalma, ezért borongós, párás időre van kilátás.(MTI)

Hozzászólások