Felhős, ködös időre számíthatunk

Napsütés csak néhol és rövid ideig valószínű

2014/11/01

Szombaton délelőtt többfelé erősen felhős, párás, ködös idő várható, majd délután pár órára kisüt a nap. Tartós napsütés inkább csak a Nyugat-Dunántúlon valószínű. Legfeljebb jelentéktelen ködszitálás fordulhat elő. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton jobbára 8, 13 fok között várható, de a Nyugat-Dunántúlon 14, 15 fok is lehet.

465658137

Európában a következőképpen alakul az időjárás:

A kontinens középső részén anticiklon helyezkedik el. Területén erősen felhős, párás, illetve napos helyek egyaránt előfordulnak, napközben néhol ködös a levegő. Európa nyugati részét az Atlanti-óceán feletti ciklon frontrendszere érinti, ezért ott többfelé felhős az ég, Dániából és Norvégia déli részéről esőt jelentenek.

A Kelet-európai-síkság felett hidegfront húzódik, ennek mentén is sok a felhő, szórványosan eső, zápor, sőt az Ural előterében hózápor is kialakul. A hőmérséklet csúcsértéke a Skandináv-félszigeten és Északkelet-Európában 10, helyenként 5 fok alatt marad. Dél, délnyugat felé haladva fokozatosan egyre magasabb értékeket mérnek, a Pireneusi-félszigeten a kora délutáni órákra néhol 30 fokig is felmelegszik a levegő.

A Kárpát-medencében szombat estig anticiklon alakítja az időjárást, ezért csendes, őszi idő várható, szombaton a péntekinél kevesebb napsütés valószínű. (MTI)

Hozzászólások