Felhős, ködös keddre számíthatunk

Maximum 23 fok lehet

2015/10/06

Kedden reggelre ismét megjelenhetnek pára-, ködfoltok, melyek miatt felhős idő várható. Később nyugat, délnyugat felől ismét felhők érkeznek fölénk, délutántól többfelé várható kisebb eső, zápor. Északnyugaton átmenetileg felélénkül a délkeleti szél. Hajnalban 8-13, délután 18-23 fokra van kilátás.

Nem várható fronthatás, de a frontokra fokozottan érzékenyeknél hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. Fejfájás, görcsös panaszok léphetnek fel, valamint a vérnyomás is ingadozhat. Reggel a párás, ködös tájakon felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Öltözzünk rétegesen, reggel még hűvös lesz!

felhos osz

Szerdán és csütörtökön már többfelé kialakulhat eső, zápor és a szél is többfelé felélénkül. A hét közepétől lehűlés kezdődik, csütörtökön már csak 15-20 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Pénteken is marad még a sok felhő, csapadék szórványosan valószínű. A szél veszít erejéből, gyenge, mérséklet lesz a légmozgás, a Kisalföldön lehetnek még élénk lökések. Délután 13-18 fokot mérhetünk csupán.

Hétvégén továbbra is sok felhő lesz felettünk; szombaton főleg délen és nyugaton, míg vasárnap országszerte számítani lehet esőre, záporokra. A hét utolsó napján néhol mindössze 10 fok körüli csúcshőmérsékletekre készülhetünk.

Forrás: Időkép

Hozzászólások