Felhős, párás, ködös időre számíthatunk

Csapadék nem lesz, legfeljebb néhol szitáló eső

2014/11/23


Többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható, de  főként keleten napos területek is lesznek. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb néhol lehet szitálás. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. 
 
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 4 és 9 fok között valószínű.

478824619

Európában az időjárás a következőképpen alakul:

Kontinensünk északnyugati részén ciklon örvénylik, amelynek hatására ott, valamint a hozzá tartozó frontok mentén többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és szórványosan esik az eső. Szárazföldünk középső és keleti részének időjárását ugyanakkor anticiklon alakítja.

A magasnyomás permén sok a felhő, északabbra havazás, délebbre eső, zápor fordul elő. A középső tájakon napos és erősen felhős, párás, néhol ködös idő egyaránt előfordul. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északkeleti felén általában -4 és +8 fok között változik, de a Skandináv-félsziget északi területein napközben is mindössze -5, -9 fokot mérnek. Nyugat- és Dél-Európában enyhébb az idő, ott a kora délutáni órákra 11, 21 fok közé melegszik fel a levegő. (MTI)

Hozzászólások