Felhős péntek várható

Északnyugat felől egy legyengült melegfront érkezik

2014/09/19

Felhős péntek várható

Pénteken az ország nagy részén erősebben megnövekszik a felhőzet, de azért hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk, csapadék viszont nem várható. Többfelé megélénkül a déli, délkeleti szél. Hajnalban 7-13°C, napközben 20-26°C várható. Reggelre az északi és a délnyugati völgyekben foltokban pára, köd képződhet.

Pénteken megnövekszik a felhőzet a Balaton térségében is, a Nap csak időnként bújhat elő a felhők közül, de csapadék nem várható. Napközben megélénkül a déli, délkeleti szél. Hajnalban 10-11°C, délután 22-24°C körül alakul a hőmérséklet. A tó vizének átlaghőmérséklete 19,5°C.

fotó: www.flickr.com
fotó: www.flickr.com

Nyugat, északnyugat felől egy legyengült melegfront érkezik, így kezdetben a Dunántúlon, majd az egész országban – kivéve északon, északkeleten – gyenge melegfronti hatás várható. A fokozottan érzékenyek körében enyhébb panaszok jelentkezhetnek: alvászavar, dekoncentráltság, fáradékonyság, esetleg migrén. Akik nem frontérzékenyek, lehetőség szerint töltsenek minél több időt a szabadban.

A közlekedést illetően száraz utakra készülhetnek az útnak indulók, ugyanakkor a hajnali, reggeli órákban az északi és a délnyugati tájakon pára- és köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. A többfelé megélénkülő déli, délkeleti szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A naposabb tájakon érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. (forrás: idokep.hu)

Hozzászólások