Felhőszakadás bombázhatja szét a kánikulát

34 fok is lehet

2015/08/04

Kedden a többórás napsütés mellett nagyobb eséllyel az ország északi felén fordulhatnak elő helyi jelleggel. Az esetleges zivatarokat felhőszakadás is kísérheti.

A változó irányú szél jellemzően mérsékelt marad, erős, viharos széllökések azonban zivatarok környezetében előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 30 és 34 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a melegebb.

nyár, tenger

Az időjárási helyzet Európában

Ciklon örvénylik Írországtól északnyugatra, emiatt a Brit-szigeteken felhős, csapadékos az időjárás. Ezzel szemben a kontinens felett egy hatalmas kiterjedésű anticiklonnak köszönhetően nagy területen napos az idő, a délutáni gomolyfelhő-képződésből csak helyenként alakulnak ki záporok, zivatarok. Ugyanakkor az Alpok és a Kárpát-medence térségében egy magassági teknő hatására több a felhő, és zivatarok is nagyobb számban fordulnak elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában az augusztus elején megszokottaknak megfelelően alakul; északon 15 fok körüli, Lengyelországban 25 és 30 fok közötti, a mediterrán térségben több helyen 35 fok feletti maximum-hőmérsékletet mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is egy egyre gyengülő magassági teknő alakítja, emiatt folytatódik a záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás. (MTI) 

Hozzászólások