Fellélegezhetünk, biztonságosabb lesz a Google!

Nem bombáznak többet a kéretlen programok

2015/02/27

A Google a héten jelentette be hivatalosan, hogy eddig csak a háttérben dolgozott keményen a minél biztonságosabb böngészés érdekében, de ezeket az eredményeket most már a gyakorlatban is alkalmazni fogja a Chrome böngészőn.

Mindannyian találkoztunk már olyannal, hogy miközben szörföltünk az interneten, sunyiban ártalmas szoftverek másztak fel a gépünkre, amelyeket aztán nem győztünk onnan kitakarítani, vagy rosszabb esetben költségekbe is kellett verni magunkat, ha meg akartuk tisztítani a számítógépünket.

A Google célja természetesen a minél kényelmesebb és biztonságosabb böngészés, ezért kitalálta, hogy nemcsak figyelmeztet minket akkor, ha fel akar mászni egy nemkívánatos szoftver a gépünkre, hanem már akkor jelez nekünk, mielőtt rálépnénk egy olyan weboldalra, ahol ez a veszély leselkedik ránk.

google_stop

Ennek érdekében a böngészőnkben meg is jelöli és raktározza az általa veszélyesnek ítélt oldalakat, az ilyen módszerrel “dolgozó” hirdetéseket pedig egyszerűen letiltja.

Sőt, a weboldalak tulajdonosai regisztrálhatnak a Google Webmaster Tools oldalra, ahol a Google rendszeresen figyelmezteti őket, és tanácsokat is ad.

Biztonságos böngészést mindenkinek!

Hozzászólások