Fellélegezhetünk? Véget ér a havazás, jön az enyhülés

Melegszik az idő

2016/01/24

Vasárnap kezdetben még többfelé lehet hószállingózás, kisebb havazás, majd napközben egyre inkább kelet felé tolódik a gyengülő intenzitású csapadékmező.

received_2491012060986581

A Dunántúlon helyenként feltámad az északnyugatira forduló szél. Hajnalban -2, -10 fok várható, de északon, északkeleten -12, -13 fok is lehet még, napközben -3, +7 fokra számíthatunk, nyugaton, délnyugaton lesz legenyhébb az idő. Enyhül az idő, megszűnnek a kemény fagyok.

Kettősfronti hatás várható. Az enyhülés miatt fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Az idősek és a szívbetegek ezen a napon lehetőleg kerüljék a megterhelő fizikai munkát. Továbbra is jelentkezhetnek ízületi panaszok. A szelesebb dunántúli tájakon romlik komfortérzetünk, valamint alacsony lesz hőérzetünk is. A borongósabb idő miatt fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak lehetünk. A hideg időben az öltözködés mellett továbbra is fordítsunk kellő figyelmet a vitamin- és tápanyagbevitelre!

Kezdetben még többfelé, napközben már inkább csak a Dunától keletre eső tájakon lehet hószállingózás, kisebb havazás, mely vizes, havas, hókásás, síkos, csúszós, jeges utakat eredményezhet. A Dunántúlon helyenként az élénk, erős északnyugati szél ronthatja a járművek menetstabilitását. Tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk nagyon óvatosan!

Hétfőn keleten, északkeleten hószállingózás, gyenge havazás kialakulhat, kezdetben nyugaton ónos eső is eshet. Délután kisebb eső elszórtan kialakulhat, az északi hegyekben ónos eső is eshet. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. Megszűnnek az igazán kemény hajnali fagyok, de pára, köd kialakulhat, délután pedig -1, +5 fok várható.

Kedden időnként napos időre van kilátás számottevő csapadék nélkül, de reggel a ködös tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Napközben -1, +7 fok várható.

Szerdán és csütörtökön erősen felhős, borongós, helyenként párás, ködös időre van kilátás. Elszórtan szitálás, gyenge eső előfordulhat. Tovább enyhül az idő, többfelé megszűnhetnek a hajnali fagyok is, csütörtök délután délnyugaton akár 10 fok is lehet.

Forrás: Időkép

Hozzászólások