Fény derült a szakáll miértjére!

Tudományosan is bizonyított tény, hogy szexi

2016/05/03

Mostanában egyre több férfi arcán virít hosszú, dús szakáll. Ez viszont eléggé megosztja a társadalmat. Most azonban született rá egy tudományos magyarázat!

1

A szakáll, hasonlóan bármelyik ételhez, vagy szeretett, vagy utált dolog.

Anyukám pl. szenvedélyesen gyűlöli a szakállt, ezért ha a szüleimhez utazom haza, mindig megborotválkozom, csak hogy ne kelljen vitatkozni az ősömmel. Másik részről viszont anyukám húga imádja, és ez megerősíti a fiát és unokaöccseit, hogy városszerte ők legyenek a legszőrösebb emberek.

Az utóbbi években semmit sem emelt jobban toposszá a popkultúra, mint a legkülönbözőbb formájú szakállak megnövesztését, többnyire azért, mert a hipsterek kisajátították maguknak, és senki nem tudja igazából, hogy hogyan viszonyuljon hozzájuk.

A titok ahhoz, hogy egy normális szakállas ember légy, annyi, hogy ne vedd túl komolyan önmagad (se a szakállad). Ne használj fényesítőt, ne arról szóljon minden második mondatod, hogy milyen hidratáló olajat használsz, és az Isten szerelmére, ne tölts el reggelente 45 percet vele a tükör előtt, hogy aztán a lehető legidiótábban nézz ki. Bárki bármit mond, azonnal ki lehet szúrni egy hipster-szakállat szemben egy „normális” szőrzettel.

Túllépve a hipsterek hóbortján: miért is növesztenek szakállat a férfiak? Tönkrement a borotvájuk? Kifogytak a pengékből? Jótékonyságból? Vagy egyszerűen azért, mert ezzel tudat alatt is próbálnak jobban imponálni a nőknek?

A Nyugat-Ausztráliai Egyetem tudósa szerint az utóbbi okán. Az elméletük azon a tanulmányon alapszik, ahol kimutatták, hogy a főemlős hímek kétségbeesetten próbálnak kitűnni, amikor környezetük hozzájuk mérten versenyképesebbé válik. Alapvetően tehát ez egy áttételes hatás: minél több férfi növeszt egy bizonyos nagyságú szakállat, a többi ezt látva annál fog egyre hosszabbat és hosszabbat növeszteni.

A főemlősök több mint 150 különböző fajánál figyelték meg, hogy különböző jellegzetességeiket alkalmazzák arra, hogy a szociális hierarchiában meghatározzák helyüket erő és vonzerő viszonylatában. Amíg az ormányos majmok az orruk hosszúsága szerint osztályozzák egymást, addig a galléros páviánok fejszőrzetük nagyságában mérik le ugyanezt.

Dr. Cyril Grueter úgy fogalmaz: „Kis csoportokon belül, ahol a közösség minden tagja ismeri a másikat, az interakciók ismétlődnek, nincs szükség arra, hogy az erőt és vonzerőt prezentálják egymás felé. Nagy közösségekben azonban, ahol az egyedek idegenekkel vannak körülvéve, szükségük van egy gyors, kifejező szimbólumra, ami megmutatja rangjukat a hierarchián belül.”

Ön egy babaarcú, szőrtelen és kék szemű férfi? Növesszen szakállat, és megoldódnak párkeresési gondjai. Ez bizonyított tény!

(via TheLadBible)

Hozzászólások