Fenyő Iván kendőzetlenül mesél múltjáról

Nem fél a kitárulkozástól

2014/11/25

Meglepő őszinteséggel beszél Fenyő Iván élete egyik sötét időszakáról: a színész olyan részletekbe avatja be olvasóit, amiket álmunkban sem gondoltunk volna róla.

Sosem hallott részletek, megdöbbentő vallomások – ezekről olvashatunk a sármos színész Észlelések című könyvében, melyet Iván kezdetben nem is a nagyközönségnek, csupán saját érzelmeinek feldolgozására kezdett írni.

fenyoivan2„2012 nyarán volt egy komoly mélypont az életemben: nem éreztem jól magam a bőrömben, nem láttam kiutat az akkori helyzetemből, úgy éreztem, bennragadtam a saját korlátaim között. Öten vagyunk nagyon jó barátok, de akkor valahogy senkivel sem tudtam megbeszélni a problémáimat, mert házasodtak, gyereket neveltek, mással voltak elfoglalva. Folyamatos feszültség volt bennem, és a nagymamám tette fel a kérdést: miért nem kezdek el írni? Ekkor vetettem papírra először a gondolataimat – egyfajta önterápia volt ez számomra, ahol az épp aktuális lelki állapotomat írtam le Észlelések címmel. Végül másfél évig gyűltek az írások, mire kötetté alakítottam őket ugyanezzel a névvel. A könyvben teljesen őszintén beszélek azokról a dolgokról, amik ebben az időben történetek velem, így az olvasók betekintést nyerhetnek a magánéletem olyan részeibe is, amiről eddig semmit sem tudtak. Megismerhetik, hogy egyes helyzetekben hogyan éreztem magam, miért tettem, amit tettem, vagy viselkedtem úgy, ahogy. Nem szeretnék magyarázkodni: ha valamikor nagyképűnek tűntem, nem fogom letagadni, csak elmesélem, mi állt mindennek a hátterében. Lesznek olvasók, akik meghökkenve forgatják majd a könyvet és azt mondják, ezt sosem gondolták volna rólam: hogy én is voltam már gyenge, döntésképtelen és esendő, mint mindenki más, pedig ez teljesen természetes. Nem félek attól, hogy ebből a vallomásból bármi bajom lehetne, mert úgy gondolom, az őszinteség mindenek felett való” – árulta el Iván az RC News-nak, és hozzátette: két kiadó is versengett azért, hogy a könyvet megjelentethesse, de ő nem kért a kötöttségekből, ezért a magánkiadást választotta.

A színész őszinte vallomása mögött nem a siker és a botránykeltés áll, egy sokkal magasabb cél vezérelte, amikor az olvasók kezébe adta gondolatait.

„Mivel a könyvet a saját életem tapasztalatain keresztül írtam meg, természetesen vannak benne önéletrajzi elemek, de ennél sokkal nemesebb célokat hivatott szolgálni: úgy érzem, én csak egy csatorna vagyok ahhoz, hogy magasabb gondolatokat közvetítsek az embereknek. Mindig bíztam az intuícióimban, ezért biztos vagyok benne, hogy amit csinálok, az jó és valami céllal jön létre. Ez a könyv az első gyermekem, és úgy érzem, ezért már volt értelme az életemnek. Remélem, hogy a belső bölcsességeimmel és az üzeneteimmel útmutatást adhatok az embereknek és erőt adok a mindennapok gondjaihoz” – tette hozzá Iván, aki biztos abban, hogy fog még írni arról, mit is gondol a világról.

fenyoivan3

Hozzászólások