Férfi pólósaink a vb-ráúszást már megnyerték

Könnyen indul a torna a Benedek-csapatnak

2015/02/12

Lesz ideje Benedek Tibornak és címvédő csapatának játékba lendülni a nyári, kazanyi vízilabda-világbajnokságon, miután a csütörtöki sorsoláson Dél-afrikai Köztársaság, Argentína és Kazahsztán csapataival került egy csoportba. Egyik sem bivalyerős gárda. Női pólósaink viszont nehezebb csoportba kerültek.

“Minden választásból a legkönnyebb ellenfelet kaptuk, így az első hét kicsit más lesz ezen a világbajnokságon – értékelt a sorsolás után Benedek Tibor szövetségi kapitány. – Pár dolgot módosít majd, át kell beszélnünk. Az Európa-bajnokságon nehéz, most könnyű csoportba kaptunk besorolást, ez van, egyszer fent, egyszer lent.”

A folytatás azonban várhatóan már nem lesz ilyen egyszerű, az első komoly nehézség a negyeddöntőben várhat a csapatra. “Ez semmit sem változtat azon a tényen, hogy a második héten milyen kemény feladat vár ránk. Csoportelsőként majd várhatóan Japánnal játszanánk, eddig látok előre, nem tovább” – tette hozzá.

vizilabda
A magyar férfi-válogatott (Fotó: MTI)

A Merész András vezette női pólósaink már nem járt ilyen jól, a lányok a kínai, az orosz és a francia nemzeti csapattal küzdenek majd a továbbjutásért. A csoportelsők automatikusan a nyolc legjobb közé jutnak, a második helyezettek pedig a harmadikakkal játszanak a negyeddöntő fennmaradó négy helyéért.

“Megkaptuk az egyik erős csoportot – sóhajtott Merész. – Azt tudom mondani, hogy a csoportelsőség nagyon jól fizet. Az első kalapból Kínát kaptuk, amit a négy lehetséges ellenfél közül nem bánok, még ha a világkupán ki is kaptunk tőlük. Az oroszokkal lassan minden fronton találkozunk, ismerjük őket, alig két hét múlva játszunk ismét velük. Azt mondom, hogy elérhetjük a céljainkat.”

2015-ÖS VÍZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG, KAZANY (július 24. – augusztus 9.):

FÉRFIAK:
A-csoport: Horvátország, Brazília, Kanada, Kína
B-csoport: Görögország, Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország
C-csoport: Dél-afrikai Köztársaság, Magyarország, Argentína, Kazahsztán
D-csoport: Szerbia, Japán, Montenegró, Ausztrália

NŐK:
A-csoport: Kanada, Kazahsztán, Új-Zéland, Spanyolország
B-csoport: Ausztrália, Dél-afrikai Köztársaság, Görögország, Hollandia
C-csoport: Brazília, Japán, Egyesült Államok, Olaszország
D-csoport: Kína, Magyarország, Oroszország, Franciaország

Hozzászólások