Férfias lakoma

Csülök pékné módra

2015/05/04

Tudod milyenek azok az igazán férfias étkek? Húst hússal, azzal biztosan nem lehet mellé lőni! Már csak egy jó társaság meg egy esti meccs kell hozzá a tévében, és a férfi elmondhatja: övé a tökéletes boldog pillanat!

Talán ezért is mondják, hogy a férfi szívéhez a hasán át vezet az út….azok a nők, akik jó háziasszonyhoz méltón szeretik a párjukat meglepni valami finomsággal, most alaposan tanulmányozzák át az alábbi receptet. A férfiak se lépjenek tovább, hiszen vannak agglegények, fiús esték, vagy “asszony mentes” napok, amikor magatoknak kell megoldani a konyha nyújtotta kihívásokat! Próbáltuk a létező legegyszerűbb receptet idevarázsolni nektek, ami túlmutat egy jó kis zsíros kenyéren hagymával!

Csülök pékné módra

csülök2

Hozzávalók:

  • 2 csülök
  • 1,5 kg krumpli
  • 4 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 8-9 gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • majoránna

Szerencsére többféle opció is rendelkezésedre áll, ha csülköt szeretnél készíteni. Kockázhatod és mindent egyben megsütheted tepsiben, de külön a csülköt és külön a köretet is elkészítheted. Férfias abban az esetben, ha minél egyszerűbb az elkészítés módja, hogy egy üveg baráti sör és a haverok társaságában gyorsan a meccs elé kerülj. Bár teszem hozzá, jó 2-3 óra kell, hogy elkészüljön, szóval ennyi időt mindenképpen szánj rá!

Elkészítés:

A csülköt tedd egy lábasba és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. A vöröshagymát és fokhagymát pucold meg, egy fej hagymát vágj négybe és tedd a lábasba, a 3-4 gerezd fokhagymával és az egész borssal főzd puhára a húst nagyjából 1-1,5 órányi előfőzéssel. Ha már leválik a csontról, akkor jó.

A krumplit pucold meg, kiolajozott tepsibe kockázd fel. Hintsd meg a vöröshagyma másik felével, fokhagymával, sóval, borssal és a majoránnával. A sütőt melegítsd elő 170-180 fokra.

Roast pork knuckle served with boiled cabbage, bread, horseradis

Vagy önmagában, vagy a csontról levált húsdarabokkal együtt terítsd el a krumplit a tepsiben és süsd alufóliával letakarva 30 percig. Utána vedd le a fóliát, és további 30-40 percig süsd együtt őket.

Hogy mitől lesz igazán férfias? Ha kanbuli van otthon, locsolgasd meg egy kis sörrel a tepsiben, hogy még ropogósabbra süljön a hús bőre. Ennél több tippet már nem adhatunk, így is eljöttünk otthonról, hogy nyugodtan meccsezhess!

Hozzászólások