Fetás-fűszeres paradicsomleves

Újabb olasz finomság egy kicsit továbbgondolva

2016/12/07

Ez most nem a klasszikus menzás paradicsomleves betűtésztával, hanem a fetás változat. Ez is nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon finom.

Hozzávalók: 

  • 1 kis db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 0.5 kg sűrített paradicsom (házi)
  • 0.5 l víz
  • 25 dkg konzerv paradicsom (házi)
  • 1 csokor bazsalikom
  • 3 szál oregánó
  • 10 dkg feta sajt (lm feta jellegű sajt a tálaláshoz)
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint

Elkészítés: 

1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a konzerv paradicsomot, a paradicsompürét, a vizet, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet összeforraljuk.

2. Ha a leves felforrt, összeturmixoljuk a bazsalikommal, az oregánóval, ha szükséges utána fűszerezzük – jó fűszeresen az igazi – és forrón vagy hidegen, kockára vágott fetasajttal kínáljuk.

3. Ha nagyon sűrűnek találjuk, vízzel hígítható, csak akkor forraljuk fel újra a turmixolás után.

Jó étvágyat!

Hozzászólások