Filmes klisék – mit tennénk helyette a valóságban?

Tipikus filmes jelenetek, amiktől már kikészülünk

2018/09/12

Filmes klisék nélkül nincs tipikus hollywoodi film, úgyhogy bemutatjuk nektek néhányat. És hogy mit tennénk a valóságban ilyen helyzetekben? Eláruljuk!

Akadnak olyan jellegzetes filmes klisék, amik az őrületbe kergetik a nézőket. Elcsépelt humoruk miatt, nulla valóságtartalmuknak köszönhetően vagy épp már túl sok belőlük, az oka lényegtelen. Összeszedtük a legtipikusabb filmes jeleneteket és belegondoltunk abba is, hogy mi lenne ha a valóságot vennénk alapul? 

1. Az iskolai óráról való kicsöngetés után, a tanár megállás nélkül mondja és mondja a házi feladatokat, miközben a diákok nagyban tojnak a fejére. 
A valóság:
a.) A tanár ismeri a órát és időben kiadja a leckét.
b.) A tanár megkéri a diákokat, hogy maradjanak még egy pillanatra a helyükön.
c.) A tanár ráüvölt a kifelé rohanó gyerekekre, hogy ebből bizony dolgozat lesz, illetve ha hiányzik valamelyik házi, annak büntetés a vége. 

a11d33b572812b6b07bdefad99371bfd

2. A hős szereplők. A filmekben sokszor akad olyan szereplő, aki lazán áldozza fel az életét egy idegenért, a szomszéd csajért, vagy éppen a közjóért. Az életben ki az, aki golyó elé veti magát vagy csak úgy képes meghalni bárkiért, mintha 5 ft-ot kéne kölcsön adnia? 
A valóságban:
a.) Kicsit szomorú lennél, hogy pont előtted hal meg a szomszéd, esetleg még segítesz is az utána adódó helyszínelés, stb. során. 
b.) Nem tennél semmit, mert kerülöd a konfliktust, mint az emberek 90%-a.

tenor

3. Idióta limonádé filmekben a legjobb barinők úgy visítanak mikor találkoznak, mint az újszülött, mikor kibújt az anyaméhből. Nem számít hol vannak, nem számít hányan látják őket vagy épp illendő-e. 
A valóságban: 
a.) Ha hosszú idő után találkozol a barátnőddel örülsz neki, esetleg a nyakába borulsz, megölelgeted. 
b.) Lehet, hogy eleinte picit hangoskodtok is a találkozás örömében, de azért nem visongtok hosszú perceken át, ha nyilvános helyeken vagytok, nemigaz? 

brooke-and-rachel-rachel-gatina-23509143-500-282

4. Romantikus csók az esőben. A Pókemberben klassz volt, a Szerelmünk lapjaiban imádtuk, de azóta egy kicsit elhasználták ezt az egészet. Amúgy is rájöttünk már, hogy esőben álldogálni nem buli, még életünk szerelmével sem igazán.
A valóságban: 
a.) Ahogy megérzed, hogy elkezd szakadni az eső berohansz a legközelebbi tető alá. 
b.) Nem… nincs b. Nehéz elképzelni más változatot, mint az a. 

tenor-1

5. A suliban/munkahelyen meglátod az ellenséged, volt pasid/csajod, egy ismerőst, akit évek óta nem láttál. Mit teszel? Hát persze, hogy elejted a tálcát, ami tele vana kajával vagy bármit, ami a kezed ügyében van.
A valóságban:
a.)  Meglepődsz, nem tudod mit tégy, így kényelmetlenül érzed magad. 
b.) Elsétálsz mellette, köszönsz és éled tovább az életed.
c.)  Elsétálsz mellette, köszönsz és esetleg néhány napig rágódsz azon, hogy mégis mi a francot keres itt?! 

Ehhez nem találtunk GIF-et, pedig millió filmben előfordul…szóval biztos ti is fel tudtok idézni egyet! 

Hozzászólások