Foci VB 2014 – Dühös horvátok, boldog brazilok

Nico Kovac: ha ez így folytatódik tovább, akkor a VB átcsap cirkuszba!

2014/06/13

A horvátok dühösek a játékvezető miatt, a győztes brazilok ugyanakkor boldogok a labdarúgó-világbajnokság csütörtöki nyitómérkőzését követően.

2369192_big-lnd

A Sao Pauló-i találkozót úgy nyerték 3-1-re a házigazdák, hogy a japán Nisimura Juicsi 1-1-es állásnál, a 71. percben erősen vitatható 11-est ítélt a javukra: Dejan Lovren hozzáért Fredhez, aki ettől látványosan elesett.

Niko Kovac, a horvátok szövetségi kapitánya alaposan “nekiment” Nisimurának, és kiemelte: ha ez így folytatódik tovább, akkor a vb átcsap cirkuszba, a büntető nevetséges volt.

Nico Kovac - fotó: fifa
Nico Kovac – fotó: fifa

Ha ez 11-es volt, akkor többet nem kell futballozni. Általában nem kritizálom a játékvezetőket, de ez szégyenteljes volt. Elvette tőlünk a meccset. Az egész világ láthatta, hogy mekkorát hibázott” – fogalmazott Kovac.

Lovren elmondta: ilyen ítélet után nyugodtan oda lehetne előre adni az aranyérmet a braziloknak.

Dejan Lovren és Fred - fotó: fifa
Dejan Lovren és Fred – fotó: fifa

Persze, dühös vagyok. Sírni tudnék, de mit tudok csinálni? Aki látta a meccset, tudja, hogy nem kell magyarázkodnunk” – tette hozzá a hátvéd.

Vedran Corluka azt is kifogásolta, hogy a japán bíró nem beszélt angolul, és senki nem értette, mit akar mondani a játékosoknak.

Oscar és Vedran Corluka - fotó: fifa
Oscar és Vedran Corluka – fotó: fifa

“Ilyet még nem láttam, hogy egy játékvezető nem tud angolul… A 11-es pedig kétségbeejtő volt. Ettől változott meg a meccs. Gratulálok a braziloknak, de úgy gondolom, nem szolgáltak rá a győzelemre.”

A találkozón két gólt szerzett Neymar érthetően boldog volt a lefújás után:

Neyram a 11-es előtt - fotó: fifa
Neyram a 11-es előtt – fotó: fifa

Az egész csapat érdeme a győzelem. A korán bekapott öngól ellenére nyugodtak maradtunk, ezért tudtunk fordítani.”

Luiz Felipe Scolari, a hazaiak szövetségi kapitánya eleinte nem kívánta kommentálni sem a játékvezető ténykedését, sem pedig kollegájának nyilatkozatát.

Luiz Felipe Scolari - fotó: fifa
Luiz Felipe Scolari – fotó: fifa

Csak annyit tennék hozzá, hogy Brazília ötszörös világbajnok, és az öt aranyérem megszerzésekor nem kapott semmilyen külső segítséget.” Később közölte, a játékvezető büntetőnek látta az esetet, és ő a maga részéről egyetért vele.

Öröm a győzelem után - fotó: fifa
Öröm a győzelem után – fotó: fifa

A brazilok egyhuzamban kilencedszer nyerték meg első vb-meccsüket, továbbá folytatódott az a sorozat is, hogy a hivatalos vb-nyitómeccseken a hazai csapat még veretlen.(mti)

fotó: fifa
fotó: fifa
Hozzászólások