Foci VB – Japán-Görög döntetlen

A kapitányok nyilatkozata a meccs utáni helyzetről

2014/06/20

A Japán-Görög döntetlen tulajdonképpen egyik csapatnak sem volt jó, mindkettőnek győznie kell a következő meccsén ahhoz, hogy elég pontot szerezzen és esélye legyen a továbbjutásra.

Alberto Zaccheroni – Japán vezető edzője

Meg kellett (volna) nyernünk ezt a meccset bármi áron, ezért edzünk hetek óta. Sok energiát fordítottunk arra, hogy a játékosok személyiségét is erre hangoljuk. Eközben reméltük, hogy mind a védekezésben mind pedig a támadások során a legjobbat tudjuk nyújtani. A széleken is igyekeztünk minél több támadást véghez vinni. A végén részben meg is tudtuk ezeket oldani, de a gólszerzéshez sokkal jobb döntéseket kellett volna hoznunk. A második félidőben mintegy 70 százalékban mi birtokoltuk a labdát, talán még többet is és több helyzetünk is volt. De sajnos, nem voltunk képesek ezeket eredményesen be is fejezni. Folytatnunk kell a jó játékot és a következő meccseket már meg kell nyerni.

Alberto Zaccheroni feszülten figyeli a játékot - fotó: fifa
Alberto Zaccheroni feszülten figyeli a játékot – fotó: fifa


Fernando Santos – a görög vezető edző

Folyamatosan harcoltunk, sőt közel kerültünk ahhoz, hogy gólt rúgjunk a japán kapuba, főleg az első félidőben. Úgy gondolom, hogy igazán jól játszottunk a második 45 percben is. Azt hittük, hogy Japán meg fogja változtatni a játék stílusát és több hosszú labdával fog játszani, a rövid passzaik helyett. Most meg kell nyernünk a következő meccset, mert Elefántcsontpartnak már három pontja van, nekünk pedig csak egy. Ki kell találnunk, hogy helyezzük folyamatos nyomás alá őket. Remélem, hogy minden úgy fog alakulni, ahogy annak idején az Euro 2004-ben, amikor Görögországnak az utolsó csoport meccsén kellett győznie ahhoz, hogy tovább jusson.(fifa)

Fernando Santos, a görögök kapitánya nem tűnik elégedettnek csapata játékával - fotó: fifa
Fernando Santos, a görögök kapitánya nem tűnik elégedettnek csapata játékával – fotó: fifa
Hozzászólások